Издвајамо Регион

УДАРИО ГЕНИЈЕ НА СРБИЈУ! Савићевић напао Терзића! „Бацио си атомску бомбу на наш фудбал! Доћи ћеш ти у Црну Гору“!

„Треба да се живи и после овога, треба да се долази у Црну Гору, а ја не знам како ће он имати образа да се појави пред очима људима који су му овде помогли. Доказао је оно што говоре о њему, да је никакав човек“, сипао је председник ФССЦГ у емисији „Жива истина“ на РТЦГ.

Председник ФСЦГ Дејан Савићевић рекао је да је директор Црвене звезде Звездан Терзић „бацио атомску бомбу на фудбал у Црној Гори“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Терзић је, рекао је Савићевић, био кључни извршилац у уцењивачкој кампањи, која је резултирала одласцима Љубише Тумбаковића, Мирка Иванића и Филипа Стојковића из репрезентације на дан меча са Косовом.

„Он је био један од кључних људи који су вршили притисак на фудбалере Звезде, наравно преко навијача. Да ли га је било страх од навијача, да ли од служби, полиција, тајне службе… Зна се да су ти навијачи продужена рука власти. Тог дана кад ми играмо против Косова, њихова рукометна женска репрезентација игра против Косова, и ту није било проблема. Ја увек говорим: фудбал па остали спортови. И они су знали да ће овде имати највише одјека. Једног дана ћу рећи, мада није ми проблем ни сада, да кажем који су то људи из власти Србије, и тајне службе које су казале Тумбаковићу ‘не играју играчи Звезде, нећеш ваљда ти да издаш све’ „, рекао је Савићевић у емисији „Жива истина“ на РТЦГ .

Он је казао да је Терзић последњи човјек у Србији који је ово требао да уради фудбалској репрезентацији Црне Горе и Црној Гори.

„Бацио је атомску бомбу на фудбал у Црној Гори. Ми ћемо те бомбе преживети, али он је један од главних актера целе ове приче. Да ли га је било страх од навијача, или од предмета који дужи низ година држе у фиоци, предмета који није окончао пред судом у Србији. Страх или уцена? Али, треба да се живи и после овога, треба да се долази у Црну Гору, а ја не знам како ће он имати образа да се појави пред очима људима који су му овде помогли. Доказао је оно што говоре о њему, да је никакав човек“.

Савићевић је рекао и да је притисака на селектора било и раније, али Тумбаковић није наговестио да би због њих могао да напусти црногорску репрезентацију.

„Притисака је било много раније, него што је јавност сазнала за њих. Имали смо пар разговора, и нисам ни слутио да може да уради ово што је урадио на крају. Да је раније саопштио да има проблема, ја бих вероватно то раније рашчистио са њим.“

Извор: Вијести /Ало.рс