Издвајамо Свет

УЖАС У ПОРОДИЛИШТУ! Беба умрла у мајчиној утроби! Лекари нису хтели да је породе, док отац не извади паре!

Фото: Pixabay.com

Трагедија у српско-румунској породици

Беба српско-румунског брачног пара умрла је у мајчиној утроби, јер су запослени у болници „Матер Деј“ на Малти били више забринути за решавање питања плаћања за оца који је Србин, односно није са територије ЕУ, тврди брачни пар, а преносе тамошњи медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Родитељи преминуле бебе, отац Србин и мајка Румунка, тужили су особље ове болнице, истакавши да за време трудноће мајка није имала никаквих проблема, а да је у болницу на порођај дошла раније овог месеца.

Међутим, беба је умрла у мајчиној утроби због недостатка професионалне разборитости, марљивости и бриге особља болнице и власти, директно или индиректно одговорних за такве лекаре и медицинске сестре, тврди брачни пар.

Такође су истакли да је мајка, као држављанин Европске уније, носилац европске картице здравственог осигурања којом стиче право на бесплатан медицински третман или смањену накнаду у случају хитне помоћи у јавним болницама, пише „Тимес оф Малта“.

Ипак, додали су да је болничко особље, како се чинило, било више забринуто како ће отац који није из ЕУ платити медицинске услуге у државној болници. Занемарили су притом сам порођај услед чега се, према наводима, због одуговлачења лекара искомпликовала ситуација, а беба је умрла и пре него што је угледала свет.

Тужбу су поднели против генералног директора здравствених служби, главног владиног медицинског службеника, премијера, министра здравља, његовог сталног секретара, извршног директора у болници „Матер Деј“, директора (службе за негу) и главног тужиоца.

Затражено је да у року од 15 дана исплате родитељима одштету, уз задржавање права на даљње правне радње.

Адвокати Наталино Каруана де Бринкат и Иван Мифсуд потписали су тужбу.

 

Извор: Times of Malta/Ало