Издвајамо Србија

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА проглашена у овим деловима Београда

Председник ГО Палилула донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије те општине, на предлог Штаба за ванредне ситуације, пише у саопштењу на званичном сајту ГО Палилула.

„Ванредна ситуација проглашена је у насељима Борча, Овча, Крњача, Котеж и Падинска скела, због елементарне непогоде – поплаве и обимних падавина које су почеле 23. јуна, чиме су угрожени животи и здравље људи и животна средина, проузрокована штета на објектима за становање и привреду, пољопривредном земљишту, путној инфраструктури“, стоји у образложењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је проглашена ванредна ситуација на делу територије леве обале Дунава, односно општине Палилула, потврдио је за „Блиц“ и Дарко Главаш, градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и кординацију односа са грађанима.

Ванредна ситуација се, иначе, уводи ако се процени да се ризици или последице ванредних догађаја или других опасности не могу спречити редовним деловањем служби.

Подсетимо, током данашњег дана свим житељима Борче и Котежа је сугерисано да воду са чесме, макар била и из градског водовода, а посебно не са бунара, не користе за пиће и спремање јела.

Извор: Блиц