Издвајамо Србија

ВЕРНИЦИ У СТРАХУ ЗБОГ ЧУДА НА СПАСОВДАН! Икона ЗАПЛАКАЛА кад су је војници подигли (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

За Спасовдан у Београду је замироточила икона Светог деспота Стефана Лазаревића!

Све се догодило када су је војници преузели како би је носили током литије улицама града. Монаси манастира Јовања из Ваљева објавили су снимак на ком се јасно види ова појава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На Спасовдан, јуче у Београду је замироточила икона Светог деспота Стефана Лазаревића кад су је војници преузели да је носе током литије улицама града.Слава Богу!!!

Posted by Манастир Јовања – Ваљево – Manastir Jovanja on Friday, June 7, 2019

Мироточење икона, па чак и крвоточење, забележено је више пута на многим местима широм света. И премда су мироточења највише везана за иконе у црквама догађало се да замироточе и иконе у домовима хришћана.

Оваква појава у народу тумачи се пре свега као лош знак и не може да прође неопажено. Мироточење икона несумњиво је и у католичкој и у православној традицији „знак одозго“. Најчешће упозоравају вернике на покајање и јачање вере.

Пре две године на Јутјубу се појавио и снимак суза на фресци оца Тадеја, а сличан случај запамћен је и у крагујевачкој цркви Светог Саве. Сузе из очију Исуса Христа текле су три дана – све до празника Усековање главе светог Јована Крститеља.

Поновило се још једном касније, али тада само на један дан.

 

Извор: srbijadanas.com/Телеграф