Издвајамо Србија

ВИКАЛИ: „СМРТ СРПСКИМ ИЗДАЈНИЦИМА!“ Драма у нишкој болници! Директор покушао да заштити пацијенте: То је практично њихова осуда на смрт!

За сада непознати починиоци бацилли су ноћас конзерву са фарбом на плочу захвалности америчкој војсци постављеној јуна прошле године на згради Клинике за кардиохирургију у Нишу поводом донације од 400.000 евра овој здравственој установи.

Напад се догодио око три сата иза поноћи, када су, према сведочењу радника обезбеђења, младић и девојка хитнули лименку са плавом бојом на зграду након чега су побегли узвикујући: „Смрт свим српским издајницима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Милић, директор Клинике за кардиохирургију, каже да је огорчен испољеним примитивизмом који оцењује као део негативне климе створене у Србији према Америци током последњих месеци.

– После овога што се десило, можемо да очекујемо бомбе… Јер како другачије тумачити напад на установу намењену лечењу најтежих болесника. Опремом коју је америчка војска обезбедила до сада је оперисано више од 500 пацијената са југа Србије и на тај начин спасен им је живот. Само од почетка ове године оперисано је 200 људи са стопом смртности испод два одсто. Поносни смо на сарадњу коју имамо са нашим америчким пријатељима, захвални смо им на подршци и извињавамо се на скрнављењу обележја на нашој згради – казао је Милић.

Казао је да се против ове здравствене установе води континуирана хајка чак и на штету пацијената.

– Пре десетак дана неко је са наше листе чекања скинуо 28 болесника јер су наводно оперисани иако нису ни ушли у болницу. То је практично њихова осуда на смрт, јер их ми више не видимо, јер их нема на списку и неће бити ни позвани на операцију. Не схватамо због чега се то ради, обавестили смо надлежне који су нам казали да никаква штета није настала за клинику. А шта је са пацијентима, шта је са штетом која је њих задесила – пита се Милић.

Нишка полиција је потврдила да им је пријављено да је дошло до оштећења фасаде на згради Клинике за кардиохирургију те да се ради на расветљавању тог догађаја.

 

Извор: Телеграф.рс/ Ало.рс