Издвајамо Србија

ВРЕМЕ ОПАСНО ПО ЖИВОТ! Људи од врућине падају као кладе, Хитна помоћ не стаје, има и МРТВИХ

Субјективни осећај је да је током преподнева температура достигла чак 37 степени

У улици Димитрија Туцовића, код броја 29, Хитна помоћ је јутрос имала интервенцију. Екипа је позвана, јер се мушкарац (55) само срушио насред улице. Хитна помоћ је покушала реанимацију, али, нажалост, човеку није било помоћи и лекар је само констатовао смрт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе медији, у Хитној помоћи екипе су од јутрос имале бројне интервенције на терену. Пошто су Задушнице, многи Београђани су кренули пут гробља, а иако су кренули рано ујутру, с обзиром да сунце од јутрос немилосрдно „пржи“ било је и онесвешћивања и колабирања од врућине. Није ни чудо, с обзиром на чињеницу да је субјективни осећај да је температура јутрос достигла чак 37 степени.

Зато екипе Хитне помоћи од јутро не стају, имају пуне руке посла.

Још једна интервенција Хитне помоћи догодила се на Новом гробљу, када је споменик пао на руку човеку од 70 година. Он је превезен на Ургентни центар.

У Београду се данас очекује највиша дневна температура око 35 степени. И другог дана викенда, претежно сунчано и топло с максималном температуром од 32 до 34 степена, а после подне и увече уз локални развој облачности с краткотрајним пљусковима и грмљавином. Тек у понедељак мало свежије.

Знамо да је немогуће да останете у расхлађеном стану, јер сви имамо неке обавезе, па кад већ излазите напоље, крените „опремљени“: водом, лепезама, шеширима, а неки се од сунца „бране“ и кишобранима.

 

Извор: Телеграф/srbijadanas.com