Издвајамо Србија

ВУЧИЋ НА ВИДОВДАН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ: Ако Србе не заштити онај ко треба, Србија има спремну СТРАТЕГИЈУ – План од ког Албанци ДРХТЕ!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању аеродрома код Краљева са представницима Срба из региона, а свечаности су присуствовати и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Када се председник појавио на аеродрому са звучника се зачула песма „Марш на Дрину“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога, свечаност је почела химном Србије у извођењу Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије, а током церемоније над Краљевом су надлетали авиони Орао Ј22 и МИГ 29.

После интонирања српске химне, председник Вучић се обратио:

– Данас је Видовдан, велики и свети дан за све Србе ма где они да живе. Прошло је тачно 630 година од боја на Косову, 30 година од Газиместана, 20 година од НАТО агресије. После свих тих дана ми данашњи дан обежевамо на отварању аеродрома, ово је место где Србија може у небо и преко неба до нових дестинација, до нових резултата и циљева и резултата. Шта вреди да кажете на Видовдан, данас се сви сећају Видовдана од пре 630 година, ако погледате шта смо после свега тога прешли, чини ми се да ћемо лако извући поуке за будућност.

Данас ми морамо да бирамо, не аплаузе, већ рад, аутопутеве, нове фабрике, будућност. Ја сам поносан што се данас налазим овде, поносан што не држим никакав историјски говор. Оно на шта сам посебно поносан је чињеница да ми више нисмо жртве и што нема потребе да се на такав начин обраћамо ни својој, ни међународној заједници. Престали смо да будемо народи из Дантеовог пакла. Престали смо да сумњамо у себе и Србију, а то је најважније. Престали смо да будемо лажна опасност за оне који су то говорили. Србија данас верује у себе.

Сада нема потребе да Србија изговара велике речи и добија поене од народа. Потребно је да хладне главе и рационално приступимо решавању проблема. Желимо да сачувамо мир, и живимо у миру са свима.

Знамо да је наш пут дугачак. Основна разлика од прошлости и садашњости је да умемо да се заштитимо, Србија више на губи – нагласио је председник Вучић у свом обраћању.

Данас сам упознао жену која се из иностранства вратила у Србију да настави да ради. За државу је важно да се народ враћа у Србију.

Добила је понуду да ради овде, на аеродрому и одмах се вратила у Србију. Људи се враћају, а такође имамо више деце него раније, мали је опоравак, али важно је да смо тренд пада заустављен.

Економски морамо да ојачамо. То је битно рећи на Видовдан – рекао је Вучић.

Председник се осврнуо и на проблем Косова и Метохије и послао снажну поруку свету.

– Они нису за компромис. Узимали су нам оно што су хтели. Зато ми данас о КиМ говоримо отворено, не стидимо се пред светом. Дали смо све за компромис.

Године 2004. када су вршили погром и 2008. када су прогласили независност, данас их молимо да не нападају српски народ. Молим вас не нападајте српски народ.

Отворени смо за мир, али бринемо о свом народу. Али ако ипак одлуче да крену у нови погром, не заштите ли Србе они који би требало да их штите, има ко ће да заштити Србе. Знамо како ћемо да заштитимо наш народ – нагласио је председник Вучић.

Извор: Ало