Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПРОГОВОРИО О ИЗДАЈНИЦИМА! Председник открио ко му ради о глави: Они једва чекају да му виде леђа!

Александар Вучић, председник Србије и СНС-а, изјавио је јуче да је дуго у политици, да је на све спреман и да га не занима ко ће од сарадника „први да му забије нож у леђа“.

– Знам шта је политика. Сви чекају да ми леђа буду окренута – рекао је Вучић за Телевизију „Прва“, али је истакао да не говори о својим блиским сарадницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У људској природи је да човек тражи себи лакши пут, као и вода, да се сналази за себе и брине о себи. Људи су себични, што би рекли, Вучић им је нешто омогућио својим радом и популарношћу, а они ће рећи да су сами заслужни што су ту, иако то нема везе – додао је он.

Председник је навео да верује да је странка коју води убедљиво најбољи тим и да има убедљиво најбоље људе, али да и у њој има кукоља.

– Када је реч о високим функционерима, постоје они који су коректни и одани идеји, програму и плану, а постоје и они који увек гледају како ће да се извуку и пошаљу информације новинарима о својим партијским колегама да новинари не би нападали њих. Морате да имате разумевања и за такве људе, праштате ствари, не могу да идем и да машем мачем – рекао је Вучић.

Функционери СНС-а јуче нису били превише расположени да говоре о тој теми, односно кукољу у својој странци… Они ретки који су се одважили да кажу покоју реч (њих троје од десетак које смо питали) имали су занимљиве коментаре…

Фото: Јутјуб

Зорана: Има их, али су малобројни

Чланица Председништва СНС-а верује да сви чланови Владе и највећи број функционера СНС-а одговорно раде свој посао.

– Али у праву је председник када каже да постоје малобројни којима је лични интерес важнији од циљева и планова које су поставили Влада Србије и председник Србије. Они ће се пре или касније сами показати и таквима сигурно није место у СНС-у. Знам да на томе предано ради Дарко Глишић, председник Извршног одбора СНС-а – наглашава она.

Ђука: Таквих је гомила у СНС

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, рекао је да је дубоко свестан да ће гомила напредњака лако прећи на другу страну када осете да је време за то…

– Ја се иначе са врло мало људи унутар странке дружим и комуницирам. Разговарам само са онима за које заиста знам да воле странку и Вучића. Онима за које имам лична сазнања да раде свашта иза леђа Вучићу, да сарађују са страним амбасадама, ни руку не пружам. То ми је нека врста отклона од њих – признао је Ђукановић.

Марија: Нико не може да глуми вечно

Марија Обрадовић, потпредседница СНС-а, навела је да је за њу најбитније да буде коректна и тимски играч.

– Председник Вучић има најбољи увид у такав однос према странци, те и санкционисање таквог понашања треба да буде на њему. Важно ми је да будем коректна и тимски играч, како бих могла друге да осуђујем. Једно је сигурно, рад с људима је најтежи, јер на дуже стазе нико не успева да глуми непрестано – закључила је она.

 

Извор: Ј.Ђ./Ало