Регион

ЗАЧУЛО СЕ „УБИЈ СРБИНА“, А ОНДА ЈЕ ПОЧЕЛО ДИВЉАЧКО ИЖИВЉАВАЊЕ: Пребијена девојка открила: „20 Хрвата ме је тукло без милости!“

Три сезонска радника и један брачки ватрогасац претучени су на аутобуској станици у Супетру на Брачу у недељу у четири сата ујутро, а претучена девојка је открила како се одиграо дивљачки напад.

Она се у једном тренутку бацила на колегу како би га заштитила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тог колегу су наставили да шутирају. Нису имали милости ни према мени, дивљачки су ме шутирали на земљи“, испричала је девојка којој рука у завоју. Има модрице по целом телу, као и њене колеге. Најтеже је страдао Брачанин, иначе ватрогасац. Њему је сломљен нос на четири места.

Полиција је против два младића подигла оптужнице, али је нападача било двадесетак.

„Шутирали су нас десетак минута, док није налетео таксиста који нас је спасао“, рекао је претучени ватрогасац.

Супетрани су у шоку. Мештани су згранути нападом на сезонске раднике, и то у освиту туристичке сезоне. Подсетимо, хулигани су сезонце тукли уз повике: “Убиј Србина!”.

„На Брачу се у суботу играо Торцида куп и ми смо на путу кући прошли поред пекаре. А кад су нас након 200 метара заскочили, само су викали: ‘Ко је од вас Србин’ и ‘Убиј Србина’“, испричао је ватрогасац.

Веома брзо су их окружили нападачи.

„Враћали смо се из изласка и преко риве кренули према нашем смештају. Видели смо групу од двадесетак људи како седе за столовима оближњег кафића. Нисмо причали с њима, једино сам ја упитала колегу хоће ли нешто из пекаре. Он је одговорио да неће и наставили смо даље. Кад смо прошли још неких стотинак метара и скоро већ дошли до смештаја, неко је иза угла повикао: ‘Србине!’, испричала је девојка.

И онда је настао потпуни хаос. Севале су песнице, шутирали су их из све снаге, било је доста крви.

„Окружили су нас и почели да нас испитују ко је Србин. Нико у шоку није рекао ни речи, а онда је почело. Ударали су их са свих страна, једног су покушали да ударе флашом у главу. Нису га погодили, али онда су их оборили на земљу и шутирали. Један је покушао да побегне, али брзо су га сустигли и претукли и њега“, додала је.

Иначе, сво троје су већ дуго сезонци. Девојка у Супетру ради већ четири лета, а младић из Вуковара (22) две године је радио на Хвару, а последње две ради на Брачу, тако да је и он искусан “сезонац”. Ни њих двоје, као ни остали нападнути радници нису до сада имали никаквих неугодности, али ово што им се догодило неће заборавити целог живота.

„Отац ми је рекао, врати се, шта ћеш тамо где те не желе. Али нећу, остаћу, дошао сам да радим и зарадим“, рекао је младић с подливом испод ока.

И Вараждинки су родитељи рекли да оде с Брача.

„Мама ми је рекла да се вратим кући, али нећу, остаћу да радим у Супетру. Па није лако, синоћ кад сам ишла с посла није ми било угодно. Да, ишли смо сви заједно, али ипак је остао неки осећај неугоде, као да ће се све то поновити“, истакла је.

Спасао их је таксиста, који је такође хтео да остане анониман.

„Кад сам видео шта се догађа, помогао сам им како сам најбоље могао. Прво сам помислио на своју децу, да би уместо њих то могли бити они“, рекао је.

Вараждинка и три Вуковарца раде у једном ресторану у Супетру и сви су рекли да остају да раде на том острву.

Иначе, градоначелница Супетра Ивана Марковић најавила да ће укинути финансирање Торцида купа и да ће забранити њихово одржавање на градским теренима.

Извор: 24 сата/ Н.М.