Србија

Запалио је цигарету и гледао како моју децу извлаче из кола“! Пресуђено Јевтовићу који је мртав пијан усмртио четири млада живота!

Званичном првостепеном пресудом, Ненад Јевтовић осуђен је пред Вишим судом у Чачку на десет година затвора због тешког дела против безбедности саобраћаја. У стравичној несрећи коју је Јевтовић изазвао погинули су Милија Пауновић (21), његов рођени брат Петар (24), обојица из Бумбаревог Брда, Бојан Лазовић (24) и Ивана Јоковић (33) из Бреснице.

У образложењу пресуде је наведено да је Јевтовићу олакшавајућа околност то што раније није осуђиван, а отежавајућа је чињеница да је професионални возач и да је возио пијан. А мештани Мојсиња испричали су нам тада да је Јевтовић готово читав дан пио по кафанама у том селу и да је у вечерњим сатима био приметно алкохолисан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јевтовић је 15. јуна прошле године, возећи „шкоду“ из Мрчајеваца према Прељини, са два промила алкохола у крви, започео претицање „заставе корал“, крећући се брзином од 102 километра на час. Већим делом возила прешао у леву траку, закачио задњи део „корала“, а затим у својој левој траци ударио у возило из супротног смера „ауди 80“, које је услед тога скренуло ван пута у канал и ударило у металну ограду. У судару је погинуло четворо путника из „аудија“.

У том возилу налазио се Петар Пауновић, који је раније те вечери кренуо по брата који је управо завршио другу смену у оближњој фабрици. Поред брата, са посла је повезао и његовог колегу Бојана, колегиницу Ивану, као и још две колегинице – Јелисавету Станојевић (28) и Гордану Симић (36).

Душан Цветић, ујак погинулих младића Петра и Милије Пауновића, каже да је пресуда скандалозна.

– Годину дана су му судили за четири убиства. И 12 година, колика је била предвиђена максимална казна, мало је за оно што је учинио, а не 10 година колико је добио. И сада ће да се жали па ће му умањити казну. И после највише пет година лежања у затвору, пустиће га кући. А породица Пауновић се потпуно распала од туге – испричао је Цветић.

Мајка Снежана од бола и туге за синовима и даље не може да прича. Отац Небојша Пауновић такође.

Прошле године једва је имао снаге да прича овом трагичном догађају. Он је тада рекао да је Јевтовић направио велики злочин и поставио питање државном врху, да ли треба да се измене закони када сви људи изгину?

– Тај бахати возач је тог дана већ направио прекршај и како су нам рекли, полиција га је зауставила. Тркао се колима. Али изгледа да то ништа вредело јер је поново сео за волан и побио моје синове и још двоје младих људи. Запалио је цигарету и гледао како моју децу извлаче из кола. Моји синови се нису враћали из провода, већ са посла. То су била дивна деца која се нису опијала у касне сате, већ су се враћали из наднице. Радили су често прековремено, нису имали времена да се проводе – рекао је Небојша након погибије синова.

Извор: Блиц.рс/Ало.рс/М.Ч.