Издвајамо Регион

Застрашујући детаљи пребијања дечака (1)! Мајка и очух се иживљавали над ДЕТЕНЦЕТОМ! Чупали му уши и песницама га ударали у главу!

Pixabay.com

Осумњичени за убиство петнаестомесечног П.Ј., Јелена Јововић и Нермин Шишић, остаће у притвору због сумње да су починили тај злочин, пише црногорски лист „Дан“.

Јововићева, мајка убијеног дечака, и њен ванбрачни партнер оптужени су за кривично дело тешко убиство, а притвор им је од хапшења одређен и продужаван због опасности од бекства и због тежине дела за које се терете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бранилац Јововићеве уложио је жалбу на одлуку Вишег суда о продужењу притвора, тражећи да јој се изрекне друга мера како би јој било омогућено да се брани са слободе.

У решењу Апелационог суда наведено је да постоји основана сумња да је Јововићева са Шишићем лишила живота дете старости 15 месеци, које су претходно злостављали у више наврата чупајући га за уши и ударајући га по лицу.

У кући у којој су живели, у подгоричком насељу Забјело, 4. фебруара прошле године, према наводима оптужнице, беби су задали више удараца у пре делу главе наносећи му тешке и по живот опасне повреде.

Јововићева се терети и да је за време док су она и њен партнер вршили физички напад над дететом палила усисивач како комшије, које су се претходно распитивале о пореклу дечакових повреда, не би чуле плач.

У одлуци суда наведено је и да су након тога обоје, ради прикривања трагова кривичног дела крпама брисали трагове крви детета са зидова унутар куће.

– Да би потом дете, које је већ било лошег здравственог стања услед повређивања, заједно извели из куће и са њим се упутили ка брду Љубовић, те након што су уочили да су примећени од стране особа из комшилука да заједно са дететом одлазе и напуштају двориште куће, у циљу прикривања учињеног, уз изговор да је детету позлило, организовали позивање хитне службе, која је дете П.Ј. транспортовала на Институт за болести деце КЦЦГ, где је услед тешких повреда опасних по живот дете преминуло дана 5. фебруара 2018. године – пише у одлуци Апелационог суда.

Мајка монструм пред тужиоцем је недавно испричала да је Шишић тукао њеног сина јер „плаче из хира“.

– Говорио је да дете плаче из хира и ударао га је отвореном шаком по устима, стиснутим песницама у лице, чупао га за уши. То се дешавало колико се сећа, не сваки дан, могуће на два-три дана, а дешавало се да када се врати кући примети модрице на детету, на челу – наводи тужилац у наредби део исказа осумњичене Јововићеве.

Она је рекла да је почетком јануара по повратку из продавнице, на глави детета видела повреде и оспорила тврдње Шишића да су оне од пада на паркет, наводно му рекавши да је то од његових удараца.

Јововићева је рекла да је Шишић, пошто је тада одвео дете код лекара, „неко време“ престао да га туче.

Додала је и то да је крвава бела мајица дугих рукава са полицијских фотографија Шишићева.

– Тврди да она ништа није брисала са зидова у кући већ је то сигурно брисао Шишић. Она га није видела да то ради, али претпоставља да је то учинио – пише у наредби о спровођењу истраге.

Извор: Ало/Вијести/Дан/В.М.