Издвајамо Регион

Желите да живите на мору? Грци нуде кућу на острву и 500 евра месечно, а имају само ЈЕДАН УСЛОВ

Прелепо грчко острво Антикитера на југу Пелопонеза званично има само 20 становника.

Због све мање људи и чињенице да ће без њих све пропасти, Грци нуде кућу, парче земље и 500 евра сваком ко се досели.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Високе литице које гледају на море, скривене увале и пећине које треба открити, мало село у ком је време стало и бујна вегетација која шири мирисе рузмарина и лаванде ће вам свакако пожелети добродошлицу.

У близини је Крит од ког се трајектом путује два сата. Антикитера је прилично дивља, али нетакнута природа и јесте оно што је чини толико шармантном. Море је кристално чисто и савршено за роњење, а на плажама нема гужви.

Уколико желите да се искључите, осетите као ван света, уроните у мир, ово је право место за вас. На острву постоје само три села у ком доминирају углавном беле куће и уске уличице, али ту је и неколико таверни и продавница.

Ништа на Антикитери није ни слично Паросу, Миконосу и Санторинију, али ово је аутентична Грчка. Ипак, и поред свега, туристи га избегавају, а чини се да му је и локално становништво окренуло леђа. Ту је од 20 до 40 људи, ниједно дете и све што се дешава, дешава се у селу Потамосу.

Тако се родила генијална идеја и покренута је кампања за поновно насељавање острва, траже се људи који желе да се преселе на Антикитеру и ту заснују породицу.

Саме природне лепоте ипак нису довољне за овакву иницијативу, па је придошлицама понуђена кућа, обрадива земља и 500 евра месечно током прве три године. У понуди је чак и бесплатна храна.

Неопходно је ипак да се трајно преселите.

 

Извор: srbijadanas.com/Банкар