Издвајамо Србија

ЗОРАН КОД ПСИХИЈАТРА ОДГОВОРИО НА ПИТАЊА О ТРИ СЕГМЕНТА СВОГ ЖИВОТА: Откривено нешто што до сада нико није знао! ПСИХИЈАТРИ У ШОКУ

Фото: Јутјуб

Резултати психијатријског вештачења Зорана Марјановића који су стигли прошле недеље у Више јавно тужилаштво у Београду показали су да је супруг убијене певачице психички здрав – урачунљив.

Фото: Јутјуб

Више јавно тужилаштво у Београду, које води истрагу против Зорана Марјановића, наложило је, након што је саслушало све сведоке, психијатријско вештачење Марјановића како би се утврдило да ли је била искључена или смањена урачунљивост осумњиченог приликом убиства супруге Јелене, за које је осумњичен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим психијатара обишао је почетком јануара Марјановића у Централном затвору у Београду, где се од 15. септембра прошле године налази у притвору и с њим провео сат времена где су анализирали његове покрете, мимику, реакцију док је причао о свом животу и односима са супругом и породицом.

“Након детаљног анализирања његовор психичког стања вештаци су утврдили да је Зоран Марјановић у потпуности психички здрав и да је уколико је убио своју супругу био урачунљив – био је при чистој свести. Такође, резултати вештачења указали су да Зоран Марјановић није имао никакву душевну болести, нити привремену душевну поремећеност, заостали душевни развој или другу тежу душевну поремећеност када је певачица убијена”, каже за Блиц извор упознат са случајем.

Како објашњава, исход овог вештачења помоћи ће тужиоцу приликом подизања оптужнице, али и изрицања евентуалне пресуде за убиство за које се сумња да је починио Марјановић

“Он приликом формирања своје одбране неће доћи да с евади на евентуално лудило, неурачунљивост како би избегао затворску казну и био упућен на психијатријско лечење. Њему ће се, уколико оптужница против њега буде била подигнута, судити као човеку који је био свестан својих поступака у време стравичног убиства супруге Јелене”, закључује извор.

Он додаје да ће против Марјановића готово извесно бити подигнута оптужница.

Подсетимо, Марјановић је на психијатријском вештачењу одговарао на питања о три сегмента свог живота. Говорио је о детињству и одрастању, након тога постављали су му питања о односу са убијеном супругом, као и о односима са осталим члановима породице.

Крајем прошле недеље Првостепено веће Апелационог суда у Београду продужило је притвор Марјановићу на још три месеца, односно до 10. марта, до када је и крај за евентуално подизање оптужнице против њега.

Подсетимо, певачица Јелена Крсмановић (33), према званичној верзији, убијена је 2. априла 2016. између 16.47 и 17.20 сати, сат времена пошто се наводно одвојила од супруга и ћеркице Јане (5). Монструозно убиство догодило се на свега 550 метара од места где су, према верзији њеног мужа, он и ћеркица стајали, у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи.

Извор: Курир.рс / Блиц