Издвајамо Србија

ЗОРАНУ ПРЕТИ 40 ГОДИНА РОБИЈЕ: Убо Јелену у теме и лакат, а онда је докрајчио у каналу! Ево шта му се ставља на терет!

Фото: Јутјуб

Виши суд у Београду потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића (40)

Више тужилаштво навело је у оптужници да је Зоран супругу Јелену најпре намамио да сиђе с насипа, убо је у теме и лакат, а кад је покушала да побегне, сустигао ју је и убио у каналу

Виши суд у Београду потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића (40), којом се терети за брутално убиство супруге, певачице „Гранда“ Јелене Марјановић (33).

Фото: Јутјуб

За тешко убиство које му се ставља на терет, Зорану прети казна од 40 година затвора.

– У оптужници се наводи да је Зоран Марјановић супругу убио на свиреп и подмукао начин, док је у близини стајала њихова ћерка, тада петогодишња Јана. Према оптужници, њих троје су се кобног 2. априла 2016, око 17 сати, довезли „мерцедесом“ до рампе стадиона у Црвенки код Борче. Јелена се попела на насип и почела да трчи, а убрзо за њом кренули су Зоран и Јана. Када су се срели на око километар од места на ком је остао паркиран аутомобил, како се наводи, искористио је њено поверење, намамио је да се спусти са насипа ка каналу, док је дете остало да их чека – открива саговорник Курира наводе најновије оптужнице.

Прво се свађали

Убиству Јелене, како пише у овом документу, претходила је свађа са супругом, током које ју је он убо у теме и лакат. Несрећна жена покушала је да побегне трчећи преко траве, паралелно с каналом. Током бежања, испали су јој десна патика, мобилни, као и гумица за косу.

Фото: Јутјуб

– Покојна је, како се наводи, потом скренула ка каналу, близу ког ју је Зоран сустигао, стргао јој горњи део тренерке, али је она успела да побегне тако што је ушла у канал с водом. Како је навело тужилаштво, у тренутку када је Јелена угазила у воду, а он био на трави, почео је да јој задаје ударце у главу. Док се налазио изнад ње, задао јој је више удараца и тиме јој нанео вишеструке преломе лобање услед којих је Јелена преминула, али је пре смрти удахнула воду из канала. Предмет којим је, како се сумња, убио супругу, није наведен у оптужници – додаје саговорник.

Оптужнице враћане

И на ову, као и на претходне две оптужнице које су враћане на допуну, одбрана има право жалбе Апелационом суду.

– Апелациони суд може да прихвати жалбе Зоранових адвоката и оптужницу поново врати на допуну или да је потврди. Уколико је потврди, Виши суд у Београду заказаће почетак суђења – каже извор Курир и подсећа да је претходни пут када је овај суд оптужницу вратио на допуну наложио допунско вештачење трагова крви у „мерцедесу“, вештачење ДНК трагова огреботине на Зорановој руци, као и допунско временско-просторно вештачење. Такође, по налогу овог суда, малој Јани додељен је адвокат по службеној дужности.

Марјановић:

Истина ће изаћи на видело

Зоран Марјановић јуче је био недоступан, али је после подизања треће оптужнице рекао за Курир да није изненађен, али да верује да ће све једног дана изаћи на видело.

Фото: Јутјуб

– После свега што сам преживео у протекле три године, ни крив ни дужан, ништа ме више не може изненадити. Бог све види. Тако ће једног дана на видело изаћи све клевете, фабриковања и намештаљке коване против мене и моје породице. Од истине нико није успео да побегне, јер Бог је истина и штити праведнике – поручио је оптужени Марјановић и додао да не зна ко је убио његову супругу.

Адвокат Стефан Јокић

Жалићемо се

Стефан Јокић, адвокат одбране Зорана Марјановића, каже да они још нису обавештени да ли је оптужница прихваћена, али да ће свакако поднети жалбу.

– Мислим да то није могло тако брзо да буде, али ако и јесте тачно, ми као одбрана имамо три дана за жалбу. Следећи корак биће да видимо на основу чега је веће Вишег суда потврдило оптужницу, да анализирамо решење и на основу те анализе уложићемо жалбу – рекао је Јокић и додао да се одбрана нада да ће Апелациони суд напокон ставити тачку на предмет.

– Не постоји некакав страх код одбране, јер не може се неком наметати кривица у 21. веку, а посебно не у земљи која иде ка ЕУ – објаснио је Јокић.

 

Извор: Курир/Д.С.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јун 2019.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930