Србија

АКО СРБИЈА НЕ ПРИЗНА КОСОВО, КУПУЈЕМО ОРУЖЈЕ! Рамуш Харадинај поново ПРЕТИ РАТОМ!

Фото: Јутјуб

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај изјавио је да приступ дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом повећава потребу Приштине да набави наоружање.

Харадинај је то изјавио на конференцији за новинаре говорећи о условима које треба испунити пре него што се настави процес дијалога, а приштинска Коха констатује да је Харадинај тиме наговестио да се плаши новог рата са Србијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, Приштина тражи оквирни споразум са Београдом којим би било решено узајамно признање у постојећим границама.

– Постоји оклевање Србије и једног дела међународне заједнице, која каже да не може да га назове “узајамно признавање у постојећим границама“. То значи да нас саветују да купујемо мистрале, јер они снабдевају Србију мистралима – рекао је Харадинај.

Он је додао да Србија набавља оружје из Русије, као и да је постигла споразум са Француском о ракетном систему.

– У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо називати “споразумом о узајамном признању у постојећим границама“. Шта онда да радимо, ми смо независна држава и од дијалога не очекујемо ништа сем узајамног признања. Уколико нисте спремни на то, онда је то порука за нас да би и ми требали да купујемо оружје – рекао је Харадинај, преноси Коха.

Извор: Информер