Србија

АЛБАНЦИ СПРЕМИЛИ ЈЕДИНИЦЕ ДА НАПРАВЕ ИНЦИДЕНТ ДОК ЈЕ МАКРОН У СРБИЈИ: Вучић упозорава на паклени план!

Гост овонедељног „Хит Твита“ на телевизији Пинк од 21.00 био је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је у емисији рекао да брине за наредне дане, јер је Приштина, према обавештајним подацима, већ за сутра „оставила простор“ за могуће деловање специјалних јединица и да брине да ће то да буде нека „од генијалних акција као прошли пут“..

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О одјецима и реакцијама на текст, о томе ко је у Србији супериорна елита, а ко је ружан и неписмен, да ли је Немачка та која треба да објасни Србији шта је геноцид и хоће ли владајућа странка добити новог шефа, говорио је председник Александар Вучић.

Вучић је прво честитао Новаку Ђоковићу пету титулу на Вимблдону. Говорећи о негативном ставу публике у Лондону према Ђоковићу, Вучић каже да му је драго што је у инат њима победио.

– Мислим да у Кини само једном није освојио турнир, показао је огромну снагу, хвала за све што чини за Србију, та победа значи за углед у свету, он је наш амбасадор у данашње доба у свету, овај успех је само његов и успех његове породице – истакао је председник.

Он каже да је разговарао са Синишом Михајловићем и да је био добре воље.

– Рекао ми је да већ у уторак иде на врло тешке терапије – рекао је Вучић.

Он каже да му је опростио што многи у нашој земљи нису били фер према њему.

– Оно што је много важно обећао ми је да ће да победи тешку болест и да попијемо једну дуњу кад дође у Србију – рекао је кроз осмех Вучић.

1. предлог „Аутор“

– Хајка против мене се води већ пети дан, због малог текста – рекао је Вучић о свом ауторском тексту „Елита и плебс“ у листу Политика који је изазвао велику буру у српској јавности.

Он каже да је „покушао да заштити обичне људе“, а додаје да му је драго што су се у тексту препознали и они на које није ни мислио.

– Када сам најавио одржавање Скупштине и када сам рекао да се нећу кандидовти мени је лакнуло. Изабрао сам да говорим истину и да је говорим на пристојан начин. нисам изговорио ниједну грубу и непристојну реч, сем када сам цитирао оне који су „изнад“ нас. Не могу да разумем да се толико времена хајка води због једног малог текста у којем сам покушао да заштитим обичан народ. Ту мислим на оне који су образовани, и оне који су мање образовани. Покушао сам да заштитим све добре и поштене људе – рекао је Вучић.

– Добро је да су се препознали – рекао је Вучић и упоредио се са Ђорданом Бруном због петиције против његовог текста.

– У том тексту је апсолутно све истина и највише их то боли, јер су се препознали. Погледајте реакцију, а никога нисам опсовао. Они су се препознали у овом тексту. Три дана су неке новине водиле хајку против мене. Не могу да верујем да потписују петицију против мене. Желе да ми забране да говорим, да мислим. Та петиција говори о одређеним намерама. Те забране су рађене у 16. веку. То је рађено Ђордану Бруну 1500. и неке. Тада га је инквизиција спалила на ломачи. То они желе – приметио је председник Србије.

Вучић каже да нико од свих њих када је позвао да се појаве са индексима нико није прихватио. Он је додао да „не могу да му се супроставе ни по броју прочитаних књига“.

– У време социјализма били су они који су се борили за своју земљу, а постојао је и онај други део паразита који су опстајали и живели на рачун првих. Одбио сам ту врсту пакта са псеудо-елитом. Зато када поставим питање да ли је бољи овај раст од 4,5 одсто или онај минус од 2,5 ту могу да ми кажу крезуб си и глуп си. Ја нисам псеудо-елита и обичан сам представник народа. Ја хоћу да будем са својим народом. Они су ме изабрали. Изабрали су ме чак са већим бројем гласова него Милошевића. А ко је њих изабрао? – упитао је Вучић.

Вучић напомиње да „највећи број образованих људи, према истраживању, подржава ону политику коју он води и да нису тачни наводи појединих да га образовани не подржавају“.

2. предлог „Сребреница“
Председник Вучић коментаришући предлог број два рекао је да је један од људи који гледа да чува обавезе са свим земљама, па и са Немачком, јер је то његова обавеза.

– Они преносе ставове своје владе. Ми морамо да признамо оно што није популарно у нашој земљи да кажемо да се у Сребреници дозволио стравичан злочин. Они неће рећи извините што су Србима одсецане главе и што је почињен огроман злочин. За Сребреницу не постоји оправдање и не сме да се заборави. То је страшан злочин. Неким људима није стало да Србија искаже пиетиет према тим жртвама. Они хоће правну формулацију која би ишла у три прваца. Две су политичке да је Република Српска геноцидна творевина, друга да би се од РС тражила ратна одштета. А трећа је та да Срби било шта да се догоди у региону никада не би имали право гласа. разумем ја ту њихову потребу и треба да водимо рачуна. Не смемо да вређамо бошњаке који су страдали убедљиво највише, а онда су ту и Срби. Најмање је страдало Хрвата. Бошњаци и Срби су страдали највише у том рату. Морамо да се миримо и да гледамо у будућност. Не смемо ни ми да заборавимо наше жртве и све оно што нам се догодило, тако ни бошњаци не смеју да забораве злочине по

Приликом посте Сребреници 2015. године Вучић је рекао да то у животу није доживео и да је видео невероватну мржњу у очима људи који су га гађали чим су стигли.

– Тада сам видео још већу потребу да је потребно да се миримо. Ћутим на све те увреде које долазе и мислим да то показује највћу озбиљност. Ма колико смо мали, већи смо од њих – рекао је Вучић и додао да ће плате би веће до краја године него у Босни и да ће долазити и Срби и бошњаци ‘трбухом за крухом’ у Србију.

– Мислим да је то наша историјска улога да будемо привлачни за све. Говоре ми зашто јачамо војску, па да нас нико не би нападао, а не да ми нападамо. То све што узимамо су одбрамбена оружја и оруђа. Они имају право од нас да траже да разумемо јихов бол. Ал тако и ја тражим од њих да разумеју наш бол и од Хрвата и од бошњака – рекао је Вучић и додао:

– Ми морамо да се приближавамо једни другима. У томе видим да је то једини начин. Знам да су сви они који су се залагали за ту причу приближавања, „Балкан Балканцима“ главом платили.

3. предлог „Забрана“
Говорећи о забрани уласка на Косово и Метохију свим српским политичарима, Вучић је рекао да албански политичари на тзв. Косову имају политику од данас до сутра.

– Ми за сутра знамо да су спремили специјалне јединице, а они мисле да само они имају стару службу ШИК. Српска служба је увек о свему добро обавештена. Надам се да неће искористити посету председника Макрона Београду да направе неки нови инцидент!

– Вулин је некада од претходних пута ишао на Косово и Метохију када сам и ја ишао, тако да не знам како је то раније њему било забрањено – рекао је Вучић.

Говорио је и о снабдевању продавница на КиМ са српском робом и нагласио је да су и у томе успели као што је обећао.

-Ако ми здравље дозволи па ћу вам можда у пензионерским данима говорити о томе како смо у томе успели – рекао је он.

4. Предлог „Заев“
Вучић је коментаришући предлог број четири рекао да лажни позиви званичника долазе и да су тако покушали и са њим да разговара као и са Зоран Милановићем који су га позивали да дође у Хрватску на море.

– То су посебне процедуре и посебно заказивање разговора. Све се то ради тако да се зна. Па ни ја нисам насео на Милановићев позив да идем на море у Хрватску. Заев ми је послао поруку и извинио се – рекао је Вучић.

Према његовим речима сви раде своје националне идентитете кроз сопствени језик и сопствену културу, и када то заврше онда траже своју цркву.

-Сви они то раде – напоменуо је Вучић.

На питање да ли Заева сматра пријатељем, Вучић је рекао да би га у куртуазном смислу назвао.

Он је додао да се ради на јединственом прелазу и како би се олакшао прелази транспорт робе преко границе.

– Мислим да је то од огромног интереса. Мислим да ће то бити за 20 до 25 дана регулисано – рекао је Вучић.

Вучић је поменуо и отварање нових путева у Србији и пруге Београда – Нови Сад, као и да ће се до Новог Сада брже стизати возом него аутомобилом.

5. Предлог „Најава“
Председник Србије је на предлог број пет о његовом повлачењу са места председника СНС рекао да нико није незамњив и да се уверио у то у року од 24 сата.

Рекао је да нико није незаменљив, и да су се сви у то могли уверити када је најавио повлачење са чела странке, а када су му „сви веома брзо пронашли наследника“.

Истиче да у неком тренутку мора да се оде, и додаје да је СНС као странка, према његовом суду, „убедљиво најбоља странка, састављена од најбољих људи“ и да је „неозбиљно поредити са другима“.

Својим партијским колегама поручио је да треба да разговарају са грађанима, пошто је на много места чуо од грађана да не могу до њих да дођу.

6. Предлог „Макрон“
Александар Вучић је говорио и о сутрашњој посети председника Француске Емануела Макрона.

– Један од највећих успеха Владе јесте концесија аеродорма Никола Тесла! Морам једном за свагда да кажем свима – ти људи што мисле да вас неко други држи на власти, није ми јасно. Сваки пут причају како чу да им дам нешто, ја сваки пут гледам како да узмем за Србију што више. Посета Макрона је веома важна. Ускоро ће постати број један европске политике. По мојој процени, дуго ће бити на позицији на којој се данас налази. Мислим да је то велика част за Београђане и Србију. Позивам људе који желе да виде и чују председника Француске да дођу сутра у 19 часова на Калемегдан – рекао је Вучић.

Највише гласова добио је предлог број 1 „Аутор“.

Извор: srbijadanas.com