Србија

АУТОПУТ ПОД БЛОКАДОМ! Пет полицијских екипа на улазу у Нови Сад, сва возила се преусмеравају на овај пут, а тамо их чека ШОК!

На ауто-путу Суботица-Нови Сад, пред сам улазак у Нови Сад возаче је данас изненадила акција саобраћајне полиције и многи од њих су услед неприлагођене брзине и санкционисани.

Наиме, на деоници ауто-пута пред сам улазак у Нови Сад возачи су данас могли да виде знакове сигнализације који им саветују да смање брзину и прилагоде вожњу, као и да је неопходна брзина проласка те деонице 60 километара на час.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је званична брзина кретања на ауто-путу 130 километара на час многи возачи су након уочавања постављених саобраћајних знакова помислили да је реч о радовима на путу.

Они који су се, пре него су дошли до овог упозорења, оглушили о претходне знакове сигнализације и ограничили своју брзину која је дозвољена на аутопуту, дочекало их је не баш тако пријатно изненађење.

Наиме, није реч ни о каквим радовима, већ патрола полиције кажњава несавесне возаче, који посебно у летњим данима, буквално можемо речи „дивљају“ на ауто-путевима.

Неколико стотина метара након знакова сигнализације о неопходности смањења брзине, налази се патрола саобраћајна полиције која несавесне возаче зауставља и даље процесуира колегама који им предочавају последице пребрзе вожње и колика казна их због тога очекује.

На одмаралишту поред самог ауто-пута налази се пет патрола саобраћајне полиције које пишу казне и разговарају са возачима који су прекорачили дозвољену брзину на том делу деонице.

У циљу веће сигурности и безбедности у саобраћају и на путевима Србије, спроводи се радарска контрола на тој деоници пута и возачи одмах добијају записник о начињеном прекршају.

Током претходних дана били смо сведоци бројних саобраћајних несрећа на путевима Србије које су однеле многе младе животе.

Тако је пре само неколико дана на ауто-путу код Велике Плане живот изгубио једанаестогодишњи Вељко Стојковић, док се лекари боре за живот његове сестре Наталије (8) која се налази у дубокој коми.

Не тако давно, на ауто-путу Ниш – Београд, у атару Мале Крсне, погинули су Јован Бојић (59) и Тијана Бојић (33), а повређена је и беба стара годину дана.

МУП Србије свакодневно ради на побољшању сигурности на путевима Србије, како би се број погинулих у саобраћајним несрећама смањио.

Велики проблем јесу и гужве, као и смена туриста, те треба обратити додатну пажњу и вожњу прилагодити условима путовања.

Такође, услед високих температура,возачи треба додатно да обрате пажњу, јер лако може доћи до малаксалости, умора, па и несвестице због сунчанице и устајалог ваздуха у самом возилу.

Посебну опасност на путевима представљају и возачи камиона, које након дугих деоница и непреспаваних ноћи једноставно стигне умор. Још једном апел на све грађане, да поштују саобраћајна правила и да не возе брже од живота.

 

Извор: Srbijadanas.com