Регион

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ЦРНЕ ГОРЕ МОМИР БУЛАТОВИЋ СУМЊАО ДА МУ ЈЕ НАТО ОТРОВАО СИНА?!

Булатовић блиским пријатељима говорио да сумња да је његов син Бошко, који је 2008. умро од леукемије, жртва западних служби. Миломир Марић: Момиру су 1996. у САД нудили милионе да изда Србију. Није пристао, али онда је у Вашингтон отишао Мило Ђукановић…

Момир Булатовић (63), први демократски изабрани председник Црне Горе и бивши премијер СР Југославије који је јуче сахрањен на гробљу у родном селу Раће код Подгорице, провео је последње године живота жалећи за сином Бошком који је 2008. у 21. години живота умро од ретког облика леукемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је телеграм саучешћа породици Булатовић у којем каже да, без обзира на каснији развој политичких процеса, ‘с пијететом чува успомену на дане њихове сарадње’.

„Са жаљењем сам примио вест о изненадној смрти супруга, родитеља и брата Момира Булатовића, првог непосредно изабраног председника Црне Горе. Без обзира на каснији развој политичких процеса, ја с пијететом чувам успомену на те дане наше сарадње. Као што ценим што смо обојица имали снаге да се уздигнемо изнад политичких размирица у каснијим животно важним ситуацијама“, навео је Ђукановић, уз молбу породици да прими изразе његовог искреног саучешћа.

Држава Црна Гора, међутим, није организовала никакву комеморацију за свог првог председника, нити се на достојанствен начин опростила од њега.

– Момир је проучавао силну медицинску литературу, разговарао са стотину лекара у покушају да нађе одговор на питање како је могуће да је тако брзо остао без сина Бошка. Да ли му је неко нешто дојавио или је само слутио, тек блиским пријатељима је говорио да сумња да иза смрти његовог сина стоје западне службе. Озбиљно је сумњао да је Бошко заправо био отрован и да је то дело управо оних структура којима се замерио док је био на власти… – преноси саговорник Информера и додаје да Булатовић о томе никада није желео јавно да говори.

Извор: Информер