Регион

Британска војска се извинила Хрватима због понашања својих војника: „Не толеришемо лоше понашање“

Они су, истовремено, замолили новинаре да поштују високе стандарде извештавања у медијима.

Два дана након што је „Слободна Далмација“ писала о дивљем понашању припадника британских оружаних снага на одмору у Задру, британске оружане снаге преко британске амбасаде у Загребу извиниле су се грађанима Задра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политички саветник у Амбасади Сњежана Вукић пренела је изјаву портпарола британских оружаних снага, у којој се он извињава грађанима Задрана због непријатних понашања које су проузроковали њихови војници.

– Ми не толеришемо лоше понашање и предузимаће се мере против свих који се не придржавају одговарајућих стандарда високих стандарда које постављају британске оружане снаге. Извињавамо се Задрананима – рекао је портпарол британских оружаних снага, преноси Слободна Далмација.

Амбасада је такође предложила да се у новинарским извештајима користи израз „британске оружане снаге“ уместо ваздухопловних снага.

– Иначе, морам рећи – у сваком случају иу сваком делу света – Велика Британија поштује високе стандарде извештавања у медијима, што укључује и проверу података, што искључује информације и спекулације – додала је Вукићева.

Јуче је покренута је истрага о инцидентима у Задру у којима су прошле недеље учествовали британски војници, кажу у амбасади те земље у Загребу.

Извор: Телеграф