Регион

БРИТАНСКИ ВОЈНИЦИ АВЕТИЊАЈУ ПО ХРВАТСКОЈ Дивљи су, пијани и насилни! Вулгарно се набацују девојкама, не плаћају рачуне, МОКРЕ по улицама

Припадници британског ратног ваздухопловства данима, према писању хрватских медија, малтретирају Задране и недолично се понашају.

Прошлог викенда претукли су једног младића у средишту града, пијани су побегли из неколико локала неплативши рачун, у једном познатом бару на Калеларги у тренутку највеће гужве активирали су апарат за гашење, уништили су ентеријер локала и све госте натерали у панични стампедо – пише Слободна Далмација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британски војници у Задар су дошли из Удбине, где су привремено смештени и учествују у међународним војним вежбама „Имидиејт респонс 19“ (Иммедиате Респонсе 19) под вођством америчких снага у Европи, наводи лист.

По дану су више-мање нормални гости, иду на ручак, на купање, изнајмљују бродове за обилазак острва или седе у кафићима и пију кафу. Али увече и ноћу подивљају – рекао је неименовани власник задарског кафића.

Задрани се, како је власник истакао, боје војника, који растерују госте и нико не жели да упадне у инцидент с њима, јер знају „да свашта могу направити“.

Портпаролка хрватског министарства обране Ирена Фиршт није могла да коментарише ни понашање британских војника у Задру, нити је могла да потврди да се ради о падобранској јединици с 200 припадника британског ратног ваздухопловства, смештеној у Удбини, пренела је Слободна Далмација.

Извор: Ало.рс