Србија

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ЗАЋУТАЛА: Председник стао за говорницу, прогутао кнедлу и рекао: „ЉУДИ, ТО ЈЕ ТО!“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да после оставке Рамуша Харадинаја суштински и де факто политичка суитуација у Пришитини и Тирани стремиће даљем приближавању и уједињавању и наставку трагичне приче по све нас о „Великој Албанији“.

Вучић је у обраћању јавности позвао да Србија регује смирено и одмерено иако ће, како је упозорио, положај Срба на КИМ бити јос тежи него до данас.

Он је истакао да ће доћи до додатне хомогенизације Албанаца, екстремизације њихових статвова и јос снажније нескривене мржње према српском народу у српској држави коју доживљавају као јединог кривца.

„Србија ће посветити још већу пажњу опстанку животу и безбедности српског народа на КИМ, наш народ може да рачуна на Србију“ поручио је Вучић.

Вучић је такође рекао да ће притисци међунардоне заједнице ићи у смеру да Србија призна независно Косово јер Албанци више ничим другим неће бити задовољни.

“ То је то, а нама не преостаје ништа друго него да се боримо“, рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија сматра да је наставак дијалога највазнији за очување мира и стабилности, и то је чињеница и суштина свега.

„Плашимо се да политички развој догађаја иде у смеру за даљим одлагањем дијалога између Београда и Приштине“, рекао је Вучић.

Он је оценио да је оставка Харадинаја политички трик, да би он добио још већу популарност и прегазио политичке противнике што ће довести до још већег ескретмизма, а он постане јунак који се бори за Косово, а сви други недостојни великог вође.

Вучић је указао да међународна заједница ћути о свему томе, док како је казао, плејада албанских лидера из Албаније су се се изређали говорећи о Харадинају као великом јунаку.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг