Србија

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ЗАЋУТАЛА: Председник стао за говорницу, прогутао кнедлу и рекао: „ЉУДИ, ТО ЈЕ ТО!“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да после оставке Рамуша Харадинаја суштински и де факто политичка суитуација у Пришитини и Тирани стремиће даљем приближавању и уједињавању и наставку трагичне приче по све нас о „Великој Албанији“.

Вучић је у обраћању јавности позвао да Србија регује смирено и одмерено иако ће, како је упозорио, положај Срба на КИМ бити јос тежи него до данас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да ће доћи до додатне хомогенизације Албанаца, екстремизације њихових статвова и јос снажније нескривене мржње према српском народу у српској држави коју доживљавају као јединог кривца.

„Србија ће посветити још већу пажњу опстанку животу и безбедности српског народа на КИМ, наш народ може да рачуна на Србију“ поручио је Вучић.

Вучић је такође рекао да ће притисци међунардоне заједнице ићи у смеру да Србија призна независно Косово јер Албанци више ничим другим неће бити задовољни.

“ То је то, а нама не преостаје ништа друго него да се боримо“, рекао је Вучић.

Он је истакао да Србија сматра да је наставак дијалога највазнији за очување мира и стабилности, и то је чињеница и суштина свега.

„Плашимо се да политички развој догађаја иде у смеру за даљим одлагањем дијалога између Београда и Приштине“, рекао је Вучић.

Он је оценио да је оставка Харадинаја политички трик, да би он добио још већу популарност и прегазио политичке противнике што ће довести до још већег ескретмизма, а он постане јунак који се бори за Косово, а сви други недостојни великог вође.

Вучић је указао да међународна заједница ћути о свему томе, док како је казао, плејада албанских лидера из Албаније су се се изређали говорећи о Харадинају као великом јунаку.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг