Свет

ЦЕО СВЕТ У СУЗАМА, ЗБОГОМ ТАРАНТИНО! Ово је НАЈВЕЋИ ГУБИТАК у светској кинематографији

Филм „Било једном у Холивуду“ могао би бити и последњи уметнички филм у стваралачкој каријери Квентина Тарантина, пише магазин „Џи кју“.

„Мислим да сам, што се тиче филмова намењених приказивању у биоскопима — дошао до краја пута“, цитира часопис „Џи кју“ 56-годишњег Тарантина:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видим себе како пишем књиге или позоришне комаде. Једноставно, сматрам да сам свету филма дао све што сам могао“, изјавио је Тарантино.

Како наводи „Џи Кју“ — Тарантино је у прошлости више пута размишљао о завршетку стваралачке каријере и постављао је себи задатак да сними тачно десет филмова. „Било једном у Холивуду“ је његово девето остварење намењено приказивању у биоскопима.

После изласка на велике екране филма „Проклетници“ 2009. године, Тарантино је у шали рекао да његов одлазак из кинематографије може да се деси и раније, ако критичари и публика одушевљено прихвате филм „Било једном у Холивуду“.

„Ако буде добро прихваћен, вероватно нећу ићи до броја 10. Можда се зауставим управо сада“, преноси часопис Тарантинове речи.

Бред Пит, који игра у филму „Било једном у Холивуду“, изјавио је за „Џи Кју“ да режисер не блефира.

„Мислим да је смртно озбиљан. Искрено — жалим због тога, али он често размишља о тренутку у коме ће осетити да му је време да завршава са режисерским послом“, сматра Пит.

Светска премијера филма „Било једном у Холивуду“ одржана је на Канском фестивалу. Радња филма се одвија у Лос Анђелесу 1969. године. Филм прати причу бивших звезда телевизијских вестерна Рика Далтона и Клифа Бата (Леонардо Дикаприо и Бред Пит). Главни заплет у филму је смештен у позадини догађаја који су у вези са бандом Чарлса Менсона и са убиством супруге Романа Поланског, глумице Шерон Тејт (улогу тумачи Маргот Роби).

Квентин Тарантино је постао светски познат после изласка филма „Петпарачке приче“ 1994. године. Међу његовим радовима су и филмови „Улични пси“ (1992.), „Џеки Браун“ (1997.), „Кил Бил“ (2003. и 2004.), „Проклетници“ (2009.) и „Ђангова освета“ (2012.).

Чак шест његових филмова се налази на списку „Сто најбољих филмова свих времена и нација“, у избору часописа „ФХМ“.

 

Извор: Еспресо.рс