Србија

ДАЧИЋ ШОКИРАО ЦЕЛУ СРБИЈУ: Спрема изненађење за Макрона! Сви чекамо, како ће на ОВО реаговати председник ВЕЛЕСИЛЕ?!

Фото: Јутјуб

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да ће током данашње посете Емануела Макрона Србији, приредити посебно изненађење француском председнику.

Подсетимо, Макрон ће према плану слети на аеродром Никола Тесла сутра око 15 часова, након чега је предвиђено да заједно са председником Александром Вучићем открије таблу, како би се обележио почетак процеса модернизације аеродрома, којим већ руководи француска компанија Ванси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Два председника разговараће најпре у четири ока, а затим следи састанак делегација.

Првог дана посете Вучић и Макрон положиће венце на Спомен-костурницу и Споменик браниоцима Београда, и обићи споменик Милунки Савић, најодликованије жене Првог светског рата која је понела и француски Орден Легије части. Медији наводе да је Макрон лично тражио да се поклони сенима Милунке Савић.

Након тога ће на Калемегдану бити положени венци на Споменик захвалности Француске и ту ће се двојица председника обратити окупљеним грађанима, а очекује се да ће бити више хиљада људи.

Макрон ће преспавати у Београду и биће гост на приватној вечери коју председник Вучић организује у једном од државних објеката.

 

Извор: Ало.рс