Србија

ДЕТАЉИ ЕПСКОГ БЛАМИРАЊА Овако су се руски комичари СПРДАЛИ СА ХАРАДИНАЈЕМ!

Фото: Јутјуб

Уз подршку Порошенку, Харадинај је дао подршку и измишљеном „будућем премијеру“ Вовану Лексусу, што је заправо само комбинација уметничких имена двојице комичара.

Рамушу Харадинају, такозваном премијеру лажне државе Косово, смејао се цео свет у априлу када је насео на шалу познатих руских комичара, а сада су испливали детаљи тог телефонског „троловања“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У деловима разговора са руским комичарима Владимиром Кузњецовим (Вованом) и Алексејем Стољаровим (Лексусом), чује да се један од њих представио као тадашњи председник Украјине Петар Порошенко који га је убедио да га пред изборе подржи на свом Твитеру.

– Украјинском народу желим слободне и демократске изборе. Свом пријатељу Петру Порошенку и његовом будућем министру Вовану Лексусу желим све најбоље и победу како би предводили Украјину на путу европских интеграција. Косово и Украјина стоје заједно као нације слободе и просперитета – написао је Харадинај на Твитеру крајем априла ове године.

Твит који је убрзо обрисао објавио је након разговора са лажним Порошенком који му је обећао да ће, уколико поново освоји председничке изборе, признати независност Косова и затражио његову подршку.

– Надам се да ће код вас све бити у реду и желим вам срећан Ускрс. То је веома важно за земљу, молићу се за вас на свим нивоима избора – рекао је Харадинај.

– Да, мислим да ћу после моје победе признати Косово као независну државу – одговорио му је лажни председник Украјине.

То би био диван корак, исправан корак. Хвала велико. Има ли нешто што ја могу учинити за Вашу победу на изборима до Ускрса – упитао је Харадинај.

– Најбоље што можете учинити за мене је да ме подржите као председника – одговорио је лажни Порошенко.

Тада је Харадинај понудио да на свом Твитер налогу објави фотографију са Порошенком и напише да се моли за украјински народ и победу председника Порошенка. На предлог лажног Порошенка да Харадинају пошаље тачан текст који би требало да објави на Твитеру, косовски премијер је одговорио потврдно.

– Ја ћу вам прочитати текст који можете прилагодити, то је текст који и лидери других земаља деле, а можете и Ви… – рекао је Харадинају лажни Порошенко након чега је косовски премијер поделио спорни твит.

– Косовски премијер, Рамуш Харадинај, пожелео је синоћ победу на украјинским изборима Порошенку и његовом будућем премијеру, Вовану Лексусу – похвалио се на истој друштвеној мрежи Владимир Кузњецов након што је Харадинај насео на разговор са комичарима.

Извор: srbijadanas.com