Србија

ЂУКАНОВИЋ УДАРИО НА КОРУМПИРАНЕ САБОРЦЕ И ШОКИРАО СРБИЈУ!

Фото: јутјуб

Посланик СНС позвао на одлучнију борбу страначких колега који су, упркос критикама Александра Вучића, наставили са старом праксом јер су видели да нема никаквих последица.

Српска напредна странка клизи ка сценарију да постане предузеће као ДС док је владао управо због функционера које је недавно брутално обележио Александар Вучић на седници Главног одбора, упозорава напредњак Владимир Ђукановић и позива председника СНС на одлучнију борбу против свих бахатих и корумпираних ликова који су после критика наставили са старом праксом јер су видели да нема никаквих последица.

Ко је јачи

– Јавност мора јасно да види – или ће Вучић показати одлучност према особама које је прозвао, или да знамо да су они далеко јачи од читавог система, па да ми остали не испадамо будале. Елем, ако је истина све оно што је у „Шумицама“ Вучић изговорио, а нема дилеме да јесте, ред је да прозвани најхитније буду смењени и именом и презименом прозвани, да буде обелодањено шта су радили, па чак неки од њих и да буду ухапшени, о чему свакако тужилаштво има задњу реч – навео је посланик СНС и објавио да суспендује све своје страначке активности јер не жели да се бори за оне које је Вучић „директно прозвао за најгоре могуће бестидности“.

Овакав иступ, према оцени политичког аналитичара Дејана Вука Станковића, требало би схватити као озбиљан сигнал да може да уследи напредњачка перестројка.

Проветравање

– После седам година власти СНС и доминације на политичкој сцени не би било лоше да се проветри странка од свих проблематичних кадрова, како не би доживели судбину ДС, који је синоним за корупцију и да им само у оном „жути лопови“ промене боју. За то је неопходна воља врха СНС и беспрекоран рад државних органа. Ако се сад не повуче црта, пре или касније сви могу бити на тапету – оцењује Станковић и закључује:

– Неопходно је направити рез, послати јасну поруку функционерима да Србија не сме да буде плен, а они да се скривају иза популарности лидера. Ако све остане на нивоу најаве, биће контрапродуктивно и да странка дође на лош глас.

Вучић је на седници ГО СНС пре око месец дана најавио смене у странци и поручио својим функционерима да неће да гледа њихово луксузирање.

Милош Вучевић

Разумем резигнираност,
Вучић има визију

Потпредседник СНС Милош Вучевић каже за Курир да разуме Ђукановићеву резигнираност, али је сигуран да Вучић веома добро зна ко и колико ради за странку, да има визију како ће се СНС развијати у даљем периоду:
– Мислим на најаву да ће странка отворити врата новим лицима, младим кадровима и пре свега бити још директније повезана с народом, доступна грађанима. Мислим да Ђукановић треба да настави свој рад у странци као доказано искрен и одан члан.

Зорана Михајловић

Невероватно, али дошао је дан
да подржим став Ђукановића

– Најискреније, нисам веровала да ће доћи дан када ћу потпуно подржати све оно што је написао Владимир Ђукановић. Али само с једном малом разликом, јер сматрам да су већина у СНС они који налазе решења и дају резултат, а не они који само траже изговор да одустану – каже чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

Извор: Курир