Србија

ДРЖЕ СТРАНУ СРБИЈИ! Стигла реакција из Брисела на срамну провокацију Приштине: Овоме се нисте надали, Албанци?!

Портпаролка Европске уније Маја Коцијанчић изјавила је, поводом одлуке приштинских власти да ниједном званичнику из Београда не дозволи улаз на територију тзв. Косова, да ЕУ очекује поштовање споразума о посетама званичника, који је постигнут у оквиру дијалога Београда и Приштине.

– Очекујемо поштовање свих споразума постигнутих у оквиру дијалога Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, укључујући и споразум о посетама званичника – навела је Коцијанчић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У писаном саопштењу, у одговор на питање Тањуга о реакцији ЕУ на последњу провокацију од стране Приштине, Коцијанчић је додала и да је ЕУ поводом новонастале ситуације „у контакту са обе стране“. Договор о посетама званичника почео је да се примењује 1. децембра 2014. године и већ је кршен више пута од стране Приштине.

Сваког пута ЕУ је позивала на примену постигнутог договора који подразумева обавештење једне стране о посети и могућност улагања приговора друге стране, који мора бити достављен и Европској унији, која је надлежна да посредује у случају потребе.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс