Србија

Ево шта је ПОНОВО урадила најомраженија жена у Србији!

Фото: јутјуб

Ђурђија Алемпијевић, медицинска сестра у Звечанској, против које је поднета кривична пријава након шокантног снимка на ком се види да једно дете грубо носи и баца, а друго фотографише, избегла је уручење упозорења пред отказ јер не живи на адреси на којој је пријављена, сазнаје „Блиц“.

Пошто је у јавност испливало њено скандалозно понашање и опхођење према бебама и малој деци, на рачун Алимпијевићева стигла је још једна стравична оптужба. Наиме, мајка М. Ј. која је, по сопственом признању снимила бахатао понашање ове медицинске сестре-васпитача, испиричала је за „Курир“ да је једну бебу ошамарила. Управо је то, како је рекла, био окидач да сними њено касније понашање и алармила надлежне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је пре осам дана да је медицинска сестра добила упозорење пред отказ, а министар за рад Зоран Ђорђевић рекао је тада да је Комисија за спровођење дисциплинског поступка завршила посао и да медицинска сестра има осам дана да се изјасни по том питању.

Међутим, како је „Блицу“ данас речено у Министарству за рад, упозорење пред отказ Ђурђији Алемпијевић још није уручено писаним путем, јер она не живи на адреси коју је пријавила.

– Поменуто Упозорење је послато поштом на адресу становања, које је запослена доставила приликом запошљавања. Због неприсуства на наведеној адреси, пошта није уручена, а Упозорење је поново прослеђено на адресу последњу пријављену у личној карти запослене. С обзиром на све претходно наведено, и на то да доставница још није враћена, рок од 8 дана још није прошао, јер тек након добијања информације о пријему поште, раднику почиње да тече рок од 8 дана на изјашњење о Упозорењу. Уколико запослени одбије да прими пошту, ипак се сматра да је уручена и може се донети одлука након 8 дана – кажу у Министарству за рад.

Из Министарства додају да уколико се пошта не уручи, Упозорење се објављује на огласној табли Установе и након 8 дана се доноси коначна одлука. До данас, међутим, још није стигла информација о пријему поште, додају.

Саслушана, поднета и кривична пријава, али и деље без отказа

Ова медицинска сестра, тако, која је згрозила Србију својим понашањем према бебама и деци, штићеницима Центра за заштиту деце, омладине и одојчади у Звечанској, заправо је и даље запослена у овој установи, мада на посао не долази јер је и даље на снази суспензија.

Подсећања ради, након снимка који је шокирао Србију медицинска сестра из Центру у Звечанској привремено је суспендована са посла, а након тога саслушана је и у полицији, након чега је против ње поднета кривична пријава.

Како је недавно рекао министар Ђорђевић, Алемпијевићева је претходно волонтирала у Звечанској, радила је три месеца на уговор и да јој је он продужен на још три месеца 5. јула.

Школа није дала препоруку?

Она је овде запослена на основу конкурса, како је то изјавио директор Звечанске Зоран Милачић, након што је прошла приправнички стаж у Звечанској или праксу. Он је још изјавио и да је након тога, ова установа „консултовала њене професоре који су јој дали препоруку за рад“.

„Блиц“ је покушао након ове изјаве диреткора да сазна који професори Више медицинске школе у Земуну, у којој је Ђурђију Алемпијевић апсолвент, су дали препоруке Звечанској, али званичне одговоре поводом овог случаја нисмо добили.

Међутим, како смо незванично сазнали, ова школа не даје препоруке за рад, већ само упуте за обављање праксе у трајању од годину дана.

Мајка: „Шамарала је бебу!“

О снимку који је завршио на друштвеним мрежама и у медијима, у полицији је изјаву дала и његова ауторка М. Ј, мајка једног од штићеника Центра, која повремено обилази своје дете.

– Приметила сам да се васпитачица понаша непримерено и безобразно према малишанима. Један дан није износила децу из креветаца, била је замрачена просторија, а она је готово целу смену провела разговарајући телефоном. Није их ни изводила, није им давала играчке, није пуштала ни цртаће, а када сам видела да је једној бебици лупила шамар, морала сам да реагујем! – страшне су оптужбе које је изнала мајка и ауторка снимка у исповести за „Курир“.

У Првом основном јавном тужилаштву потврдили су за „Блиц“ да је изјаву у полицији дала и сведокиња – М. Ј, а према њиховим речима, до средине наредног месеца у тужилаштву ће бити саслушане и окривљена и сведокиња.

Дете само на пулту „мања примедба“?!

Да је у њеном раду било скандалозних поступака и великих пропуста, потрдио је и сам директор Звечанске, с тим што их је он то назавао „мањим примедбама, техничким стварима које су се кориговале у ходу“.

– На пример, дете ни у једном тренутку не сме да буде само на пулту за преповијање, затим имали смо неке препоруке у вези са комуникацијом. То је нормално за младе сестре у периоду обуке. Не можемо очекивати да тек што је изашла из школе све зна, јер некад знања долазе са искуством – рекао је недавно Зоран Милачић, директор ове установе, за „Вечерње новости“.

Оно што Алимпијевићева такође није смела да ради, јесте фотографисање деце. А зашто је то урадила, овако је испричала у полицији, како је пренео „Курир“:

– Ми смо јако емотивне и много волимо децу. Моја другарица, која је такође запослена у Центру, а тренутно је на мору, везана је за то дете, па сам га сликала да јој пошаљем слику – рекла је она у полицији, пренео је овај лист.

Прети јој три године затвора

Како је у Првом основном јавном тужиластву у Београду речено „Блицу“, у овом предмету до средине августа биће саслушана окривљена, на околности кривичног дела злостављање и мучење, као и сведок догађаја.

За ово кривично дело медицинској сестри прети до три године затвора.

Из Министарства за рад подсећају и да је Центар у Звечанској поднео кривичну пријаву како против запослене, тако и против лица које је неовлашћено снимало у просторијама Центра.

Извор: Блиц