Србија

Ево зашто су послали Харадинаја у Хаг: “Пројекат Косово” им је био ПОТРЕБАН!

Фото: јутјуб

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић сматра да су Вашингтон и Брисел заинтересовани за то да на власти на Косову остане један такав противречни политичар као што је Рамуш Харадинај који би помагао Западу како би се вршио притисак на Србију и истиснула Русија са Балкана

Рамуш Харадинај поднео је неопозиву оставку

Loading...

Добио је позив да се јави Специјалном суду за разне злочине

У Хаг иде у својству осумњиченог

“Западне владе – то су партнери и саучесници у злочинима ОВК и њихових вођа као што су Харадинај, Тачи и други. Заједно су реализовали “пројекат Косово”, који је подразумевао прогон Срба, стварање квази државе и институција које би биле параван за организовани криминал, трговину оружјем и дрогом….”, каже Галијашевић за дневник “Росијскаја газета”.

При томе је Запад “затварао очи” на трговину људским органима а сада се још спокојније однсоси према њховој ратничкој реторици, додао је он.

По мишљењу Галијашевића, “Запад, а пре свега САД И Немачка, намеравају и даље да користе Харадинаја за сопствене интересе. И чиме он може за њих да буде вредан? Само учешћем у међуетничким сукобима које они планирају, с циљем да се ослаби утицај и улога Србије на Балкану и стварењем претње по територијалну целовитост Србије”, каже Галијашевић.

Запад сматра да је притисак на Србију најбољи начин да се очува “државност” Косова а такође ограничи утицај Русије на Балкану, сматра он.

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...