Регион

„Генијални“ РАМУШ СЕ ДОСЕТИО: Србима са севера Косова ће „ХУМАНИТАРНО“ да ПРОДАЈЕ РОБУ!

Фото: Јутјуб

Приштина покушава да прикаже како нема хуманитарне кризе на Косову и Метохији.

– Камионима са робом које је Рамуш Харадинај послао на север КиМ Приштина је желела да представи да нема хуманитарне кризе у српским општинама и да има хране – каже министар одбране Александар Вулин и додаје да су ту акцију назвали хуманитарном, а да су заправо робу продавали народу без рачуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Акцију у којој отворите камион и продајете робу за кеш они су покушали да представе као хуманитарну. Шта је ту хуманитарно? Мислио сам да ће да деле нешто угроженом народу, а они дошли и продају робу, без фискалног рачуна, само за кеш. Они су навикли на кеш – додао је Вулин.

Он каже да је Приштина покушала да представи да нема хуманитарне кризе на северу КиМ, да има хране и да то они могу да обезбеде.

– Има хране на камиону, па се гребите и отимате, а нико не говори о укидању таксе да људи могу нормално да се снадбевају робом – нагласио је министар и додао да се сада говори само о последицама, а не говори о узроку, да се говори да нема хране, а не помиње се да су до тога довеле таксе од 100 одсто.

На све то, подсећа, међународна заједница ћути или стижу млака саопшења да Приштина треба да укине таксе.

– Ако мислите да треба да укине таксе кажите им – нема визне либеразације, замрзавамо вашу имовину, забрањено вам је кретање, убрзаће се рад суда за ратне злочине… Од њих стиже- нека обе стране нађу начин за дијалог. Какав дијалог? О чему да се прича када нисте у стању да обезбедите елементарни живот Срба – нагласио је министар.

– Албанци никада нису желели да Срби буду део њиховог друштва. Они желе Косовску Митровицу, Лепосавић, Звечан, Зубин Потиок, али без Срба који тамо живе – закључио је Вулин.

Извор: srbijadanas.com