Србија

ХАРАДИНАЈ ИЗГОВОРИО ОВО И НАПУСТИО ТРОН: Последње Рамушеве речи због којих ће славити сваки Србин! Ово је ЊЕГОВА порука!

Фото: Јутјуб

Неопозиво подносим оставку на место премијера Републике Косово и желим да вам се захвалим на вашем поверењу и подршци. Разлог за ову одлуку је то што су ме позвали да дођем на саслушање у Хашке специјалистичке коморе као осумњиченог.

– Владе су заменљиве, ми живимо у демократији. Част премијера и државе мора се сачувати и не желим да их поништим. У Хагу ће се Рамуш Харадинај суочити са оптужбама. Моја невиност у рат под ОВК, потврђени су са две пресуде и то нико не може оспорити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Моја држава остаје Косово недодирљива у мултиетничности, вишејезичности. На територији и границама Косово постаје неправедан притисак о признавању свега тога од стране Србије, пише Еспресо

– Као премијер Косова чврсто верујем да би оно требало да буде признато од Међународне заједнице. Косовско руководство такође је направило грешку јер није оснажило легитимност одлуке о порезу Србији. Пре или касније ћемо знати колико штете је овим начињено нашој земљи.

– Евроатлантско Косово је заинтересовано за узајамно признавање постојећих граница. Дијалог за признавање је такође пут ка слободној трговини са Србијом. Никада није касно да се договори признавање, а не подела.

– Након ове оставке, мандат се враћа народу. Суверени одлучује о будућем руководству слободним и демократским изборима. Апелујем на председника да одржи консултације с политичким странкама у оквиру уставног рока и најави превремене изборе. Влада земље наставља да обавља своје функције без дозвољавања вакуума владе све док нова влада не изађе на слободне и демократске изборе. Одмах ћу упутити формална писма неопозиве оставке институцијама земље. Вјерно ћу служити свој народ, своју домовину и своју државу Косово. Хвала!“

 

Извор: Ало.рс