Србија

ХАРАДИНАЈ ОТКРИО СВОЈ ПЛАН! “Само треба да урадимо још једну ствар, и ДОБИЋЕМО ПРИЗНАЊЕ од Србије”

Лажни премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај рекао је за КТВ да ако би се сви политички лидери у Приштини обавезали заједничком изјавом да таксе на робу из Србије неће бити укинуте “без признања Србије” онда би се, сматра Харадинај, признање и догодило.

– Ако то урадимо, уверавам вас да долази признање. Добијамо услов за признање од Србије – тврди Харадинај и наводи да онда “неће бити замрзнутог сукоба или евентуалног рата”, пренела је Коха.

Харадинај је рекао и да унутрашње поделе између политичких лидера слабе позицију тзв. Косова као и да изјаве лидера политичких странака “чине да Косово изгледа инфериорно у односу на Србију”.

Додаје да је захтевао да се уради заједничка изјава свих лидера да се таксе неће повући “без признања Србије” и позвао лидере парламентарних политичких странака да се прикључе изјави да Приштина “неће вратити Србију на тржиште без признања Косова”.

Он је за КТВ рекао да се очекује да ће се у септембру у Паризу одржати састанак, наводећи да га је “позвао саветник председника Макрона”, преноси Коха.

 

Извор: Тањуг

loading...
Loading...