Србија

ХАРАДИНАЈ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО ПРЕМИЈЕРА! Паклена најава стигла из Приштине!

Фото: Јутјуб

Министар инфраструктуре, Пал Лекај каже да ће се његов лидер у странци Рамуш Харадинај вратити још снажнији из Хага, и да ће поново бити премијер Косова!

Потпредседник ААК Пал Лекај, назвао је оставку Рамуш Харадинаја само привременим кораком до краја његовог мандата. За Лекаја, ово је најбоља влада коју је Косово искусило.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Харадинај ће се вратити још јачи, да би повратио власт“, рекао је Лекај Екпрессу.

„Премијер Харадинај још једном је показао своју величину, иако куси неправду трећи пут. Катастрофа је да се најбоље управљање које Косово доживљава ломи на пола,“ рекао је Лекај.

Рамуш Харадинај поднео је оставку у петак, након што је рекао да је дошао позив од Специјалног суда у Хагу да се појави у својству осумњиченог за ратне злочине.

Председник ПДК Кадри Весељи је у суботу рекао да се бивши премијер уопште није консултовао када је поднео оставку. Пал Лекај из ААК каже да је у рукама председника да донесе одлуку о томе шта ће се даље десити.

„Председник остаје да одлучи шта ће се даље десити и до тада ћемо наставити да радимо“, рекао је Лекај.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић најавио је да је Харадинајева оставка „политички трик“ којим он може да добије још већу популарност и да „прегази своје политичке противнике и постане јунак који се бори за јединствено целовито Косово“.

 

Извор: Еспресо.рс