Регион

ХРВАТИ ОТИМАЈУ ПОЛА БОСНЕ! Вечерас почиње ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРОГРАМ: То је наше уставно право, и ми ћемо га ДОБИТИ!

Емитовање експерименталног програма Телевизије Херцег-Босне почеће вечерас, најавио је директор те медијске куће Стипе Галић.

Експериментално емитовање ће, како је рекао, трајати до краја лета, а од јесени је план да се крене у пуном капацитету са планираним програмима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је објаснио да је реч о надоградњи постојећег система који егзистира од 1993. године, те да је РТВ Херцег-Босне сада постала већински власник Хрватске радиотелевизије Кисељак, телевизије „Оскар Ц“ и интернет телевизије „Први ТВ“, те ће преко тих канала емитовати програм РТВ Херцег-Босне.

Галић је за Срну рекао да РТВ Херцег-Босне није никаква замена за РТВ канал на хрватском језику у оквиру постојећег РТВ система БиХ.

„Канал на хрватском језику у оквиру РТВ система БиХ је уставно право Хрвата и ми ћемо га добити. Телевизија Херцег-Босне је надоградња система који смо имали“, навео је Галић.

Он верује да ће овај медијски пројекат успети, јер су све хрватске политичке опције консензусом кроз Хрватски народни сабор БиХ подржале Телевизију Херцег-Босне.

Галић је навео да је Влада Хрватске финансијски подржала обнову просторија РТВ Херцег-Босне кроз Канцеларију за Хрвате изван Хрватске и Канцеларију за стамбено збрињавање.

 

Извор: Тањуг