Спорт

И ТО СМО ДОЧЕКАЛИ! Да Федерер овако прича о Новаку?!

Фото: Јутјуб

У финалу тениски свет је спреман за нови класик Федерер – Ђоковић.

Роџер Федерер је у полуфиналу Вимблдона победио Рафаела Надала 3:1. Швајцарац је истакао да је дуел био на високом нивоу. Федер је победио Надала четврти пут у последњих пет мечева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Роџер Федерер, швајцарски тенисер, говорио је о полуфиналном мечу Вимблдона против Рафаела Надала и финалу са Новаком Ђоковићем. Федерер је у полуфиналу савладао Надала са 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4. Он је истакао да је ниво тениса био веома добар.

„Било је све теже како је меч одмицао. Рафа је имао неколико сјајних поена, за останак у мечу. Био је то дуел на веома високом нивоу“, рекао је Федерер после меча и додао: „Највећи и најтежи поени на мечу су припрали мени. Било је тешки и дугих размена. Први сет је био дуг, стигао сам до вођства и пробао да га задржим. У другом је Рафа играо феноменално, био је агресиван. Уживао сам на терену са њим“.

„Највећи и најтежи поени на мечу су припрали мени. Било је тешки и дугих размена. Први сет је био дуг, стигао сам до вођства и пробао да га задржим. У другом је Рафа играо феноменално, био је агресиван. Уживао сам на терену са њим“.

Федерер је победио Надала четврти пут у последњих пет мечева (ако се не рачуна једна предаја Надала) и смањио предност Шпанца у међусобним дуелима на 24-16.

У финалу тениски свет је спреман за нови класим Федерер – Ђоковић.

„Новак је играо одлично у полуфиналу, био је сјајан. Он брани титулу и показао је зашто је најбољи. Надам се да ћу моћи да му се супротставим на прави начин и победим га, али биће то веома тешко. Радујем се том финалу“, закључио је Федерер.

Извор: Ало