Србија

ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДЕТАЉИ! Пре него што је поднео оставку, Харадинај је донео НАЈВАЖНИЈУ ОДЛУКУ за све Албанце!

Рамуш Харадинај је рођен 3. јула 1968. године у месту Глођане код Дечана. Био је један од главних команданата терористичке ОВК, премијер тзв. владе Косова од 2004. до 2005. године. Лидер је партије Алијанса за будућност Косова.

Радна група ће бити Државна комисија за одржавање и одржавање државних граница и, ако је потребно, бити подржана додатном експертизом у спровођењу додијељених задатака

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва одлука усвојена на данашњем састанку Владе била је овлашћење за представљање Косова у Радној групи за ревизију и исправљање границе са Црном Гором.

Радна тела се именују на основу Заједничке декларације председника од 16. фебруара 2018. године, која предвиђа оснивање Заједничког радног тела за преиспитивање и исправљање граничне линије у секторима у правцу Риакори и куле Жлебит.

Радна група ће бити Државна комисија за одржавање и одржавање државних граница и, ако је потребно, бити подржана додатном експертизом у спровођењу додијељених задатака.

Подсетимо, на крају на крају седнице Владе тзв. Косова саопштио да подноси неопозиву оставку, а као разлог је навео то што је добио позив да да исказ пред Специјалним судом у Хагу, у својству осумњиченог за ратне злочине.

– Подносим неопозиву оставку са позиције премијера Републике Косова. Желим да вам се захвлим на указаном поверењу и подршци. Разлог је тај што сам добио позив од Специјализованих већа у Хагу као осумњичени – казао је на заседању Владе Харадинај, преноси Радио Слободна Европа.

Извор: Ало