Србија

ИСПОВЕСТ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Правда има повез на очима: Они би били задовољни само да казне мог сина стрељањем на Теразијама!

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Митровић је оценио да је пресуда нелогична

Ово је порука Жељка Митровића након што је његов син првостепено осуђен на годину дана кућног притвора уз електронски надзор (наногицу) због саобраћајне несреће у којој је настрадала Андреа Бојанић (17) у јулу 2013. године. Истм мером безбедности је изречена и забрана управљања моторним возилом од годину дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Удес се догодио у Устаничкој улици у Београду.

Портпаролка Првог основног суда у Београду Бојана Станковић прецизирала је да је Митровић осуђен због кривчног дела тешко дело дело против безбедности јавног саобраћаја и кривичног дела непружање помоћи повређеном у саобраћајној несрећи.

Митровић је оценио да је пресуда нелогична јер су сва вештачења показала да нема кривице његовог сина.

– Тражили су три вештачења и супервештачења. Свако је показало да нема кривице, да је било зелено за аутомобиле, да је време за реакције бил 0,8 секунди, што није могуће да било ко реагује.

Жељко Митровић сматра да је Александар осуђен само зато што је његов син.

– Апсолутно! Ниједно друго ме и презиме не би било осуђено на основу доказа који су изведени. Мораће у затвор само зато што је син Жељка Митровића. Свако ко је био упућен у случај био је сигуран у ослобађајућу пресуду. Међутим, судија је одлучила да осуди мог сина иако су три вештачења која је тражио тужилац, а не ми, показало исто, да је било зелено светло и да је време за реакције било мање од секунде.

Мислите ли да је судија донела такву одлуку због „притиска јавности“?

– За оне што мрзе је свеједно да ли је казна оваква или ослабођајућа. За њих је све осим вешања и стрељања мало. Они би били задовољни само да је казна јавно стрељање мог сина на Теразијама.

Ово је првостепена пресуда. Да ли ћете се жалити?

– Јесте и наравно да ћемо се жалити. Није ствар у томе. Правда има повез на очима и не познаје име и презиме. Понављам, не постоји грађанин Србије који би био осуђен на основу изведених доказа, осим мог сина. Не постоји биће кривичног дела, ако се удаљиш са неста несреће, а смрт је наступила одмах. Нажалост, јадна девојка је настрадала на лицу места, тако да ни ти окривљајући елемент не постоји. Нема ниједног доказа за окривљујућу пресуду, али све то за суд није било довољно.

Извор: Српски телеграф/Д.С.