Србија

Ивана (20) сахрањена у белом ковчегу, породица испоштовала најтужнији српски обичај! Људи падали у несвест од туге!

Троје од четворо настрадалих у тешкој саобраћајној несрећи у суботу ујутро у Табановићу, код Шапца, испраћено је данас на вечни починак.

На месном гробљу у Клењу сахрањена је Тања Лацковић (18), а у Мачванском Причиновићу Ивана Богуновић (20) и Миодраг Јовичић (19).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У улици у Клењу, у којој живи породица Лацковић, километарска колона паркираних аутомобила с обе стране пута. У дворишту и на улици стотине људи – рођаци, пријатељи, Тањини школски другови, колеге оца Владана из полицијске станице у Богатићу дошли су да поделе бол и тугу због прерано прекинутог младог живота.

Уз ограду десетине венаца свежег цвећа за последњи поздрав.

Неколико људи се од туге онесвестило и лекари су им указали прву помоћ.

– Не дао бог никоме овакву трагедију. Тања је била дете какво би свако пожелео да има. Паметна, вредна, послушна. Ово је честита кућа коју цело село поштује. Како ће даље живети са толиким болом, само они знају – коментарише комшија из села.

После опела у дворишту, које је служило неколико свештеника, ковчег са телом је на колицима улицом у дугачкој колини испраћен до цркве и сеоског гробља где је обављена сахрана.

У Мачванском Причиновићу јуче је сахрањена Сара Лолић, а данас њени пријатељи Миодраг Јовичић и Ивана Богуновић. У тужној поворци Миодрага је испратила бројна родбина и пријатељи, а одмах иза погребних кола скхрани болом једва да су могли да корачају мајка Сузана, отац Младен и сестра Марија.

Ивана је сахрањена у белом ковчегу, јер како кажу мештани, у овом крају на тај начин испраћају девојке које не дочекају да обуку венчаницу.

Мајка Славица, отац Драгомир, брат Илија и најближа родбина немо су корачали за погребним колима до вечне куће њихове миљенице.

Двоје младих људи је сахрањено у различито време, али су се тужне поворке састале у порти овдашње цркве.

Толико људи и толико туге на једном месту не памте ни најстарији мештани Мачванског Причиновића.

 

Извор: Телеграф/ Ало.рс