Свет

ИЗРАЕЛЦИ КРЕЋУ У НАПАД! Нетанијаху ХИТНО обишао најновије борбене авионе, а онда је открио пилотима ко је СЛЕДЕЋА МЕТА!

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је посетио ескадрилу најновијих авиона Ф-35 и изјавио да они могу бити употребљени против Ирана.

Иран је недавно претио да може да уништи Израел. Треба имати на уму да наши авиони могу да стигну било где на Блиском истоку, укључујући Иран и свакако Сирију – изјавио је Нетанијаху.

Loading...

Како се наводи, у овом тренутку Израел је једина држава на Блиском истоку која поседује авионе пете генерације Ф-35. Изјава израелског премијера уследила је после претње коју је Израелу упутио ирански посланик Мојтаба Золноур, да Иран може да уништи Израел.

Иначе, Израел је у више наврата критиковао Техеран због наводних настојања да прошири своју моћ у Сирији и успостави стално војно присуство у Арапској Републици.

Израелске снаге одбране (ИДФ) извршиле су ваздушне нападе против, како су тврдиле, иранских војних циљева у Сирији, док је Техеран у више наврата саопштавао да само шаље војне саветнике у Дамаск да му помогну у борби против тероризма.

Иран, који одбија да призна Израел, појачао је своју реторику против Израела, обећавајући да ће га избрисати са политичке мапе.

Извор: Ало

Loading...
loading...
loading...