Србија

ЈУРИШ НА ГЛАВЕ СРБА ДА БИ ПОКОРИЛИ СЕВЕР: Подмукли план Приштине за обрачун са нашим народом

Фото: Јутјуб

Јуриш на главе Срба који су лидери на северу Косова део је плана Приштине да сломи отпор и покори их тзв. власти и вољи Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија.

То је главни разлог због којег су се на удару нашли потпредседник Српске листе Милан Радоичић, али и Звонко Веселиновић, за којима је суд у Приштини издао међународни налог за хапшење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да су спремни да по сваку цену покоре Србе, сведочи и чињеница да по свим међународним правилима и законима Приштина нема правног основа за овакав потез јер такозвана држава Косово није члан Интерпола, али ни чланица УН, те не постоји могућност да расписује међународне потернице.

Када је реч о лажној држави, међународну потерницу може да изда само Унмик, који, с друге стране, за овако нешто захтева постојање доказа, којих нема.

– Главни циљ је разбијање Српске листе, најјачег српског упоришта на Космету. Ако разбију ово јединство, Срби ће бити разједињени, обезглављени, те ће се Приштини отворити пут да загосподари севером – наводе извори из истраге и додају да се Харадинај и Тачи уздају у то да ће тада као предводник Срба испливати Рада Трајковић, с којом Харадинај и Тачи могу да нађу заједнички језик.

ПРЕТЕЋЕ ПОРУКЕ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић тврди да је налог за хапшење потпредседника Српске листе Милана Радоичића „део специјалног рата којим Приштина настоји да створи утисак да Срби немају никакву системску заштиту и да је њихов глас неважан јер искључиву моћ одлучивања имају Албанци и њихова УЧК елита“.

Ђурић је оценио да је хајка на функционере Српске листе, налог за хапшење Радоичића, па и оптужница против Ивана Тодосијевића, порука Србима да је сваки њихов отпор безнадежан будући да самовољи Приштине не могу измаћи чак ни локални српски политички лидери.

– Поруком да је и приштинско правосуђе оружје у рукама пројекта потпуне албанске доминације на самопроглашеном Косову Србима се сугерише да се сваки од њих може наћи на удару једног таквог система и да за њих не важе никаква људска или демократска права – навео је Ђурић нагласивши да Срби у јужној покрајини треба да знају да је Србија гарант њихове безбедности и достојанства.

ОПТУЖБЕ БЕЗ ДОКАЗА

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић за Српски телеграф каже да је Приштина саопштила да је издала међународни налог за хапшење Радоичића и Веселиновића и то без икаквих доказа.

– Прво су покушали да Србе оптуже за убиство Ивановића, па кад су видели да то не иде, ево сад помињу убиство Ивице Рајичића 2014. године. Све су то измишљотине, а главни циљ је да се разбије север, обезглави уништавањем Српске листе како би они могли да раде шта хоће на том делу. Међутим, српско јединство неће бити могуће сломити без обзира на страшне притиске с којима се суочавамо – истиче Ракић.

Да је у питању план за разбијање севера, уверен је и Милан Ивановић, директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица.

Извор: srbijadanas.com