Регион Србија

КЛАО СРБЕ! Био је познати музичар осамдесетих, свирао је са Недом Украден, а онда је ПОСТАО НАЈОКОРЕЛИЈИ ЗЛОЧИНАЦ!

Фото: Јутјуб

Пре него што је обукао војну униформу и постао појединачно најмасовнији убица, претежно Срба, а потом и Хрвата и муслимана у окупираном Сарајеву деведесетих, Мушан Цацо Топаловић био је гитариста у пратећем бенду Неде Украден!

Реч је о човеку којег су тадашњи естрадни уметници с којима је сарађивао описивали као врсног музичара, доброг колегу и поштеног човека. Нико од њих није могао ни да помисли да ће његов ум за само неколико месеци постати изопачен до те мере да ће постати најокорелији злочинац и стрепња за цео град. А све се одиграло на брзину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За дочек 1992. године наступао је заједно с Недом у једном ресторану у Сарајеву, а свега три месеца касније претворио се у свирепог убицу.

Миломир Марић покренуо је ову тему баш када је гошћа у јутарњем програму била Украденова.

„У овој емисији говоримо о злочинима, ужасима ратова, о сећањима… И многи певачи који су одрасли у Сарајеву говоре да их је пратио Мушан Топаловић Цацо, односно да је био члан њиховог оркестра. Тај човек ће се прославити као човек који ће убити највише Срба. Починио је нечувене ратне злочине. На крају је убио сина министра полиције Авдаге Хебиба и предао се по наредби Алије Изетбеговића, па је дошао министар полиције лично и пред свим полицајцима му пресудио“, рекао је Марић.

Неди није било лако да говори о свом бившом сараднику јер је и она сама у минулом рату много тога изгубила, али је као прави професионалац испричала своје сећање на Топаловића.

„Трагична судбина једног изузетно талентованог музичара. Он је мене пратио, нећете веровати, последњи дочек Нове године, 1992. у робној кући ‘Босна’ у Сарајеву, на врху је био један диван ресторан. Дакле, са мном је био мој оркестар Олимпик, чије је члан повремено био и Цацо. Он је заиста био талентован гитариста, зезатор, мангуп. Никада, стварно никад не бих помислила да ће он нити било који музичар завршити у некој политичкој или националној острашћености. То је за мене потпуно неочекивана ствар“, закључила је певачица.

 

Извор: Курир.рс