Свет

КРИЦИ БЕСА ИЗ ВАШИНГТОНА! НАТО чланице се ухватиле за гуше, Трамп је пред избором, једним потезом ће ЗАТВОРИТИ АЛИЈАНСУ!

Фото: Јутјуб

Група америчких сенатора позвала је председника САД Доналда Трампа да уведе санкције Турској због испорука руских ракетних комплекса С-400 и да искључи ту земљу из програма за набавку ловаца пете генерације Ф-35.

„Позивамо председника Трампа да уведе санкције у складу са захтевом ’О супротстављању противницима Америке санкцијама‘. Поред тога што је испорука Ф-35 Турској обустављена на неодређено време, позивамо Министарство одбране САД да прекине учешће Турске у програму Ф-35“, наведено је у саопштењу сенатора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документ су потписали шеф Комитета за оружане снаге, републиканац Џим Инхоф, демократа Џек Рид, шеф Комитета за међународне односе, републиканац Џим Риш и демократа Боб Менендес.

Министарство одбране Турске саопштило је 12. јула да је почела испорука руских С-400. Информацију је касније потврдила и Федерална служба за војно-техничку сарадњу Русије.

Уговор о испоруци четири дивизије С-400, вредан две и по милијарде долара, закључен је 2017. године. То је испровоцирало међународни скандал између Турске и САД, које су затражиле одустајање од те куповине и набавку америчких система „Патриот“.

 

Извор: rs.sputniknews.com