Србија

ЛОЗНИЦА СЕ ОПОРАВЉА ОД ШОКА: Пси ИЗУЈЕДАЛИ дечака док се играо у школском дворишту!

Фото: јутјуб

– Било је страшно, дечак је пао, а та два пса су га уједала за руке, ноге, раме. Он је вриштао, било је језиво и то нећу никад заборавити – тако прича Лозничанка Јелена Кукољ Јовић која је у суботу (27.7) увече била сведок напада два велика пса на групу деце која су се играла у гимназијском дворишту, а међу којом је био и њен син.

Дан после она каже да се све догодило изненада. У гимназијском дворишту њен син се са другом децом игра скоро свако вече. Двориште је ограђено, заклоњено од саобраћаја тако да нема бојазни да ће лопта излетети на неку од околних улица. Било је то безбедно место, а са децом су увек била два, три родитеља. У суботу, око осам увече, ситуација је била другачија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На паркингу су била два велика пса, изгледали су као вучјаци, видела сам да имају огрлицу и помислила сам да су са неким ко их је пустио са повоца и налази се у близини. Наскакали су на ограду, а онда је један дечак отрчао да затвори капију. Само што је притворио они су јурнули, отворили је, улетели у двориште и појурили децу. Настао је метеж, уплашена деца су бежала, неки су успели да изјуре на капију, а други су се пели на зидану ограду и мрежу од арматуре бежећи из дворишта. Мој син је успео да изјури напоље, а онда сам видела једног десетогодишњег дечака да је пао и пса како га држи, други је наставио да јури осталу децу и када је видео да никога нема и он се вратио. Почели су да уједају дечака, он је вриштао, јаукао. Гађала сам их неким каменом који сам нашла и вриштала, била сам немоћна па сам излетела на улицу и звала у помоћ пролазнике – прича узнемирена Кукољ Јовић док показује место где се све одиграло.

Према њеним речима реаговало је неколико младића, прво један па још тројица коју су утрчали у двориште, гађали су псе неком столицом коју су нашли и успели да их отерају. Један младић је подигао повређеног дечака, успео да нађе превоз и пребаци га до лозничке Опште болнице где је детету указана помоћ.

– Овде се окупљају другови мога сина имају девет, десет година и сви тренирају фудбал за Лозницу. Никада се није догодило нешто слично. Надам се да ће повређени дечак бити добро и брзо се опоравити, иначе, мој син се много уплашио као и сва друга деца. Неким су у оближњим локалима морали да дају воду, једва су смирили препаднуте малишане – прича ова мајка.

Повређени дечак смештен је у болницу, а према речима портпарола установе Драгане Васиљевић, дете је хоспитализовано на педијатирији, има више уједа по телу, ране су му обрађене, прима прописану терапију и ‘’његово опште стање је добро’’.

Према незваничним информацијама дечака су напала два пса расе малиноа, једног од четири типа белгијских овчара, који су често виђани у делу града код средњих школа, али и шире. То нису, како се незванично сазнаје, луталице већ власнички пси, њихов власник је познат полицији и против њега је подигнута одговарајућа кривична пријава.

Иначе, родитељи повређеног дечака нису били расположени за разговор, а овај догађај је на друштвеним мрежама изазвао бурну реакцију Лозничана који указују на проблем великог броја паса луталица, захтевају да надлежне службе раде свој посао, а да неодговорни власници који остављају псе по улици, или их пуштају да неконтролисано, без одговарајуће заштитне корпе на њушци, лутају градом буду оштро кажњени.

– Надам се да ће дечак бити добро. Ране од уједа ће да зарасту, али ко ће њему и његовим родитељима надокнадити претрпљени бол, страх и траума? Шта да није било у близини тог једног родитеља да алармира помоћ. Страшно је шта се могло десити и крајње је време да се озбиљно приступи том проблему са псима, луталицама, али и онима који имају неодговорне власнике – огорчено каже један од Лозничана потресен овим догађајем.

Извор: srbijadanas.com