Свет

МЕТЕОАЛАРМИ, ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ, ОЛУЈЕ… Какво време се очекује у летовалиштима у ЦРНОЈ ГОРИ, ХРВАТСКОЈ, ИТАЛИЈИ И ГРЧКОЈ!

Фото: Принтскрин/РХМЗ

После олуја које су у ових неколико дана протутњале Шпанијом и Италијом, али и деловима Балканског полуострва, чини се да за већину наведених подручја наставља нестабилно време, уз смену топлог, сувог и кишног периода.

За разлику од Грчке која се тренутно суочава са последицама незапамћене олује у којој је неколико људи изгубило живот, остатак Балкана се може похвалити релативно стабилнијим временом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црна Гора

Након жестоког града који је погодио Херцег Нови и Улцињ, у суседној Црној Гори на снази је јуче био жути метеоаларм. Данас је на такође на снази жути метеоаларм, али само на северу земље.

За петак је најављена смањена видљивост због магле у континенталном делу Црне Горе. Током дана се очекује променљиво облачно време са сунчаним интервалима, а послеподне је могућа краткотрајна киша или грмљавина.

Ветар ће бити слаб до умерен промјенљивог правца. Јутарња температура ваздуха 5 до 20, највиша дневна 19 до 31 степен.

За суботу су најављене падавине праћене грмљавинама у поподневним и вечерњим сатима. Температура од 20 до 31 степен.

За недељу се очекују температуре до 29 степена на северу земље, док ће на приморју бити ниже, до 25 степени Целзијуса. Иако неће бити падавина, могуће је наоблачење у појединим деловима земље.

Хрватска

У Хрватској данас сунчано, мада се наоблачење очекује са запада. Ветар већином слаб, а температуре се крећу од 23 до 28 степени. Краткотрајна киша и нестабилно време најављени су за сутра у северном делу Јадрана. Температура ће се кретати од 24 до 28 степени.

За сутра се очекује 19 степени у јутарњим сатима уз максималну дневну темепературу до 23 степена. Субота ће бити нестабилнија, те ће се температуре кретати од 19 до 23 степена, уз кишу и грмљавине.

У недељу се очекују на приморју локални пљускови у појединим деловима, али ће време углавном бити сунчано са температурама до 25 степени.

Италија

Италија је претходних дана била на удару олујног времена, те су обилне падавине пробудиле сумњу да ће се створити нова клизишта и бити изазване поплаве. Јуче је био на снази жути метеоаларм само у континенталном делу земље, а у петак ће се нестабилно време проширити и на приморје.

Температуре ће се данас кретати од од 20 до максималних 30 степени. Приближне температуре очекују се и сутра, уз могуће наоблачење на југу.

Грчка

Према прогнози за данашњи дан, у Грчкој ће данас сунчано време без падавина, а највиша температура на северу земље износиће 29 степени, док је иста ситуација и на југу. До наоблачења може да дође на Пелепонезу.

У суботу ће највиша температура износити 29 степени на југу и југозападу, а киша се очекује у периоду од 12 до 15х такође на југу и југозападу.

За недељу се такође најављује променљиво време са највишом дневном температуром од 31 степени на северозападу, док се падавине очекују у јутарњим и поподневним часовима на југу и југозападу земље.

Према временској прогнози за целу следећу недељу очекује се облачно време, праћено краткотрајним падавинама и температурама нешто изнад 20 степени.

Извор: Блиц