Регион Србија

МИЛЕ, ЦАРЕ! Позвао Тачија на самит, а кад му овај рекао да неће да дође, Додик одвалио ИЗЈАВУ ГОДИНЕ!

Увређеност и осећања Хашима Тачија ме не занимају, а тзв. Косово је позвано на самит о процесу сарадње у југоисточној Европи у формату који је предвиђен за састанке тог типа, са неком врстом фусноте.

Овако је Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ, одговорио на Тачијеву изјаву да неће присуствовати самиту који се организује у Сарајеву, јер сматра да је позив који му је он упутио понижавајући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нико неће заплакати што се позив не свиђа Тачију, а нећемо ни осећати неки губитак што се он неће појавити. Био је позван у формату какав је предвиђен за те скупове, ја се слажем са његовим ставом да не дође – рекао Додик.

Тачи је од учешћа на скупу одустао јер Додик у позиву Косово није третирао као друге државе учеснице већ, како је раније појашњено, као недефинисани субјект са фуснотом.

– Упркос вољи и спремности да учествујем на СЕЕЦП, понижавајући позив садашњег председавајућег Председништва БиХ спречио ме је да представљам Косово на овом састанку – написао је Тачи на Фејсбуку.

Према његовим речима, Приштина је увек била спремна за добросуседске односе са БиХ и за узајамно признавање.

– Минимум који Косово захтева за учешће на таквим форумима јесте једнак третман са другим земљама учесницама – истакао је Тачи.

И албанска делегација најавила је да неће доћи на самит у знак солидарности са колегама из Приштине.

 

Извор: Ало.рс/ Новости.рс