Србија

МИЛО ИЗДАО ВОЈНУ ЗАПОВЕСТ! Црногорци марширају за Загреб, а разлог ће разбеснети СВАКОГ СРБИНА! Његош им се у гробу окреће!

Као и прошле године, званична Подгорица ће и овог августа имати представника на обележавању злочиначке акције “Олуја” у Книну. Потврда је стигла из Министарства спољних послова, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

– У складу са уобичајеном дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из Амбасаде биће и ове године присутан на догађају – поручили су из МВП.

Loading...

Прошле године на прослави “Олује” био је војни изасланик Црне Горе, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење српских странака, институција и борачке организације.

– Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у “Олуји”, “Бљеску”, Медачком џепу и другим је понижавајуће за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон и њему слични, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја. Славе се и они који су побили наше људе из никшићко-шавничке групе у сплитској “Лори” на најмонструознији начин – указао је Вучуровић.

Огорчење не крије ни професор Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе.

– Славе се усташки злочини над војницима ЈНА и над Србима у Републици Српској Крајини. Неопростиво је да је Хрватска као таква ушла у ЕУ и да западним демократама не смета слављење усташке идеологије иза које стоји државни врх Хрватске, а ево видимо и неприкривено, већ отворено, и Црне Горе – рекао је.

 

Извор: Новости.рс

Loading...
loading...
loading...