Регион

МИЛОРАДУ ДОДИКУ УГРОЖЕН ЖИВОТ?!

Министарство унутрашњих послова РС предузело је мере и радње након што су у уторак на порталу бијељинске БН телевизије објављени коментари у којима је смрћу прећено српском члану Председништва БиХ Милораду Додику, јавља РТРС.

О свему је обавештена и СИПА, јавља РТРС, додајући да за сада нема информација о томе да та служба о овом случају има сазнања или да ће истраживати претње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела Републике Српске и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа – пише у коментару.

Коментар аутора под псеудонимом Романија, испод текста под насловом „Вукановић: Додик се окружио папцима“ на порталу БН телевизије отворена је претња, због које је МУП већ покренуо истрагу, наводи РТРС.

Након што је објављен у медијима, коментар је нестао са портала, али се појавио текст у којем БН тврди да је реч о фотомонтажи у режији режимских медија.

Заменик председника Одбора за безбедност Народне скупштине РС Горан Селак рекао је да се на јавно упућене претње смрћу Додику очекује и адекватна реакција безбедносних агенција на нивоу БиХ.

Члан овог Одбора Костадин Васић сматра да МУП треба брзо и озбиљно да реагује.

И у Додиковом Савезу независних социјалдемократа (СНСД) позивају на хитну реакцију.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да су јавно упућене претње смрћу српском члану Милораду Додику забрињавајуће и за сваку осуду.

Извор: Информер