Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! СРБИЈА ЈЕ СПРЕМНА ДА СЕ ВРАТИ ОДМАХ! Брнабић се огласила поводом Косова!

Србија је буквално спремна да се одмах врати за преговарачки сто и настави дијалог са Приштином, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да се нада да ће приштински политички лидери имати довољно храбрости и одговорности да промене своје одлуке да би то могло да се догоди.

Ми смо буквално спремни сваки дан да се вратимо за преговарачки сто и наставимо дијалог. То је једини начин да имате стабилност на КиМ, да људи наставе да живе мирно – рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара у Житорађи.

Навела је да је на територији КиМ рађено истраживање које је показало да 91 одсто грађана на тој територији не желе замрзнут конфликт, не желе статус кво.

– Желе наставак дијалога и надам се да ће лидери у Приштини умети да саслушају све грађане који живе на КиМ, да ће имати политичку храброст и одговорност да донесу одлуку која је најбоља не само за Србе и Албанце већ за цео регион – рекла је Брнабић.

Оценила је да је посета председника Француске Емануела Макрона Србији била веома важна за позиционирање Србије.

– Мислим да је та посета прошла боље него што је било ко од нас очекивао. Велика захвалност за све што је председник Макрон рекао док је био у Србији, за све сигнале подршке и за можда најјачи до сада сигнал да ништа није завршено и да дијалог мора да се настави – закључила је Брнабић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг