Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! СРБИЈА ЈЕ СПРЕМНА ДА СЕ ВРАТИ ОДМАХ! Брнабић се огласила поводом Косова!

Србија је буквално спремна да се одмах врати за преговарачки сто и настави дијалог са Приштином, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да се нада да ће приштински политички лидери имати довољно храбрости и одговорности да промене своје одлуке да би то могло да се догоди.

Ми смо буквално спремни сваки дан да се вратимо за преговарачки сто и наставимо дијалог. То је једини начин да имате стабилност на КиМ, да људи наставе да живе мирно – рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара у Житорађи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навела је да је на територији КиМ рађено истраживање које је показало да 91 одсто грађана на тој територији не желе замрзнут конфликт, не желе статус кво.

– Желе наставак дијалога и надам се да ће лидери у Приштини умети да саслушају све грађане који живе на КиМ, да ће имати политичку храброст и одговорност да донесу одлуку која је најбоља не само за Србе и Албанце већ за цео регион – рекла је Брнабић.

Оценила је да је посета председника Француске Емануела Макрона Србији била веома важна за позиционирање Србије.

– Мислим да је та посета прошла боље него што је било ко од нас очекивао. Велика захвалност за све што је председник Макрон рекао док је био у Србији, за све сигнале подршке и за можда најјачи до сада сигнал да ништа није завршено и да дијалог мора да се настави – закључила је Брнабић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг