Спорт

„НЕЋУ ДА ПРИЧАМ! ТО ЈЕ ПОСЛЕДЊЕ ПИТАЊЕ КОЈЕ СТЕ ПОСТАВИЛИ“ Федереру поменули Новака, он одмах ОКРЕНУО ПЛОЧУ, није желео да говори!

Као што смо већ навикли у последњих годину и по дана са почетком неког гренд слем турнира креће и питање о политици. Роџер Федерер је још једном „одјавио“ нашег Новака Ђоковића.

Веће АТП-а је потпуно промењеа од када је запошљен Велер Еванс као човек који је представљао америчке тенисере на састанку који је прошлог петка трајао седам сати. Након тога су у недељу веће напустили Џејми Мареј, Робин Хасе, Сергеј Стакховски и тренер Дани Валверду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због свега тога се на удару нашао наш Ђоковић, који председава овим телом. Федерер, па да ли је могло да прође без његове критике.

– Да, имали су састанак који је баш потрајао. Не знам о чему су говорили током тих седам сати. Нисам разговарао са Новаком од тада још увек, па… Не знам шта да вам кажем – започео је Федерер.

– Искрено, нисам расположен да причам о политици. У току је други дан Вимблдона и то је последње питање које сте данас поставили о политици – прилично дрско је одговорио новинарима.

Сматра да немају сви тенисери исти третман од стране медија.

– Други тенисери воле да говоре о форхендима и бекхендима. Али ја поштујем своја питања. Нема проблема – покушао је да спусти лопту.

Робин Хас је размишљао у једном моменту да се повуче са терена, а Швајцарац је са њим разговарао и одговорио га од те идеје.

– Па, знам да је размишљао да се искључи из тура и током Индијан Велса. Мотивисао сам га да остане, да настави да ради, осећам да може да донесе неку вредност јер мислим да је то већ учинио. Као и још неки тенисери. Није то било нимало изненађујуће, поготово ако стварно осећате да имате неки утицај на њихове одлуке. То сигурно није добра ситуација. Мислим такође да ситуација на туру није лоша. Имамо рекордне бројке када је у питању новчана награда са тунрира, број гледалаца. Ствари се добро развијају. Чини се само да је политичка страна нешто са чим се боримо, барем док не смислимо неко решење – искрен је Федерер.

 

Извор: Блиц.рс