Србија

НЕК СЕ ЗАСТАВА ВИЈОРИ НА КОПАОНИКУ: На делу је присаједињење Косова Албанији! Страни обавештајци утерују страх у кости!

Фото: Јутјуб

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун каже да је албански председник Иљир Мета на самиту Процеса сарадње у југоисточној Европи (ПСЈИЕ) на Јахорини показао како изгледа заједничка спољна политика такозваног Косова и Албаније.

Он је, коментаришући Метину изјаву да „треба да се прихвати реалност да је Косово независна држава“, нагласио да је на делу формирање заједничке државе, тачније насилно присаједињење КиМ Албанији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је био циљ свих режима у Тирани. Тирана је формирала терористичку ОВК као ударну песницу за реализацију тих циљева, да се отме део наше територије и сада покушавају да доврше посао“, рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Изостанак Приштине на скупу је, како каже, потврда да њих не занима међународна сарадња и да их занима само у контексту подизања капацитета самопроглашене државе Косова, да их што више држава призна.

„Њихов циљ је да се створи велика Албанија. Албанија жели да се њена застава завиори на врху Копаоника. Та политика има следбеника у државама које су признале Косово“, сматра Дрецун.

Додаје да оно што Мета ради представља ширење регионалне кампање у којој, осим Албаније, учествују још неке суседне земље.

Он је подсетио на неспоразум са бугарским премијером разрешен, али да је одмах уследила изјава бугарског европосланика и бившег амбасадора у Северној Македонији Александара Јорданова, који је рекао да је време да се Београду каже да ће европске интеграције Србије почети након што се Србија пријави за чланство у НАТО.

Подсећа и на Јорданове речи да је Косово одвојена држава и да „Србија има застареле историјске идеје према Косову“.

„Пријатељство се не гради на овакав начин“, рекао је Дрецун.

Он је додао да би волео да му бугарски премијер Бојко Борисов објасни како гради пријатељство са Србијом ако се у Скопљу формира тим искусних обавештајаца који су већ радили и у БиХ и на Косову, а у том тиму су обавештајци из Албаније, Македоније, Бугарске и Немачке.

 

Извор: Ало.рс