Русија Свет

НЕМАЧКИ ГЕНЕРАЛ ДИГАО УЗБУНУ! “Руси спремају ИЗНЕНАДНИ НАПАД! Бундесвер мора да подигне БОРБЕНУ ГОТОВОСТ”

Фото: Јутјуб

Русија наставља да се наоружава “забрањеним” ракетама и спрема се за вођење регионалних ратова у Европи, што тера НАТО да реагује, пише немачки лист Велт.

Велт се у свом чланку позива на извештај генерал-потпуковника Бундесвера у пензији и бившег заменика генералног секретара НАТО-а Хајнриха Брауса и директора Института за политичку безбедност са Килског универзитета Јоакима Крауса.

Краус сматра да, док се Европа бави климатским променама и мигрантима, Русија се без икаквог разлога спрема за регионалне ратове у Европи, које намерава да води, претећи употребом нуклеарног оружја.

Према мишљењу Брауса, Русија тражи конфронтацију са западним државама и жели да уништи међународни поредак и поткопа јединство НАТО-а.

Према речима бившег начелника Бундесвера, Русија зна да не може да победи у рату против НАТО-а, због чега може да изведе “неочекивани напад”, подржан претњом употребе нуклеарног оружја.

Тада ће, како наводи Краус, европске државе морати да бирају између рата и радикалне промене “статуса кво” како би задовољиле Москву. Као могуће мете “напада” Русије означавају се Црноморски регион, Балтик, Пољска и Украјина.

Осим тога, Браус и Краус су саопштили да ће кључну улогу у том “конфликту” имати Немачка, због свог географског положаја, због чега се Влада Немачке позива да максимално брзо подигне Бундесвер у стање борбене готовости како би могао да реализује комплексне војне задатке НАТО-а.

 

Извор: rs.sputniknews.com